در یادداشت های گذشته پیرامون آسیب شناسی انتخابات شوراها در شهرهای کوچک و روستاها به سه ناهنجاری محله گرایی ، تک رای نگاری و عدم شکل گیری کار جمعی و تشکیلاتی اشاره گردید .
بنابر آمار در شهرهای کوچک معمولاً کاندیداها با حداکثر پنج هزار رای امکان پیروزی در انتخابات و ورود به شورا را به دست می آورند . طبیعتا در این شهرها بنا بر نگاه محله گرایی که در یادداشت قبل مشروح به آن پرداخته شد : https://rahavardonline.com/?p=4687
رقابت نزدیک و اختلاف رای بین کاندیداها بسیار اندک است . با اطلاع از چنین شرایطی یکی از اقداماتی که برخی کاندیداها برای پشت سر گذاشتن رقبا و تضمین ورود قطعی خود به شورا انجام می دهند تشویق رای دهندگان به نوشتن نام فقط یک نفر و اصطلاحاً ” تک رای ” کردن انتخابات است . این پدیده که متاسفانه به تدریج در انتخاباتها شیوع پیدا کرده است و تبدیل به یک ترفند انتخاباتی گردیده از دو زاویه متفاوت کاندیداها و رای دهندگان قابل تحلیل و ارزیابی است .
کاندیداهایی که از چنین ترفندی برای کاهش رای دیگر رقبا استفاده می کنند خود را به تنهایی ناجی رفع مشکلات قلمداد نموده و به مخاطبان چنین القاء می نمایند که حضور آنان در شورا می تواند حلال تمام معضلات باشد اما در واقع چنین کاندیداهایی در بطن رفتار خود سه پیام را به مخاطبان انتقال می دهند . اول خود برتر بینی ، دوم ترس از رقابت حقیقی ، سوم شورا پذیر نبودن . دور از ذهن نیست شورایی که از ترکیب پنج نفر چنین کاندیداهایی شکل گرفته باشد با چه سرانجامی میتواند روبرو گردد .
اما پدیده تک رای نگاری را باید از زاویه دید رایدهندگان هم بررسی نمود . رای دهنده ای که امکان انتخاب پنج کاندید را دارد به چه علت فقط به یک نفر رای میدهد ؟ آیا در بین چند ده کاندید فقط یک نفر واجد صلاحیت وجود داشته است ؟ در روانشناسی چنین رفتاری از سویی رای دهندگان سه احتمال را میتوان مد نظر قرار داد . اول رای دهندگان از سر رفع تکلیف در انتخابات حضور یافته و با نوشتن نامی خواسته اند انجام وظیفه کرده باشند . دوم افرادی که رای خود را به فروش گذاشته اند و نام خریدار رای را می نویسند . سوم رای دهندگانی که احساس می کنند کاندید مورد علاقه آنان فقط واجد صلاحیت است ولاغیر!! فارغ از اینکه کدام احتمال علت تک رای نگاری باشد نتیجه خسارت بار این اقدام یکی است .
یکی از مولفه ها در ارتقاء فرهنگ شهروندی آموزش نحوه مشارکت سیاسی است . برای بهبود کیفیت زندگی و داشتن شهر و کشوری فعال و رو به رشد نیازمند انتخاب مدیران کارآمد هستیم. در این فرایند می بایست به انتخابات به عنوان یک مرحله حیاتی و کلیدی توجه ویژه نمود . برای انتخاب درست نیازمند کسب و آموزش هستیم ، همان گونه که برای ازدواج رسیدن به سن بلوغ لازم اما شرط کافی نیست در انتخابات هم به عنوان یکی از مصادیق مشارکت سیاسی داشتن شروط قید شده در قانون برای کاندیداها و رای دهندگان لازم اما کسب آموزش و درک درست از نحوه حضور ضروری است .
رفع نابهنجاری ها در انتخابات از جمله پدیده “تک رای نگاری” نیازمند همت جمعی نخبگان ، صاحب نظران و رسانه ها است . تشریح اثرات خسارت بار چنین پدیده ای برای افکار عمومی گام نخست در حرکت به سوی افزایش کیفیت مشارکت سیاسی خواهد بود .
بازخوانی انتخابات شوراها؛ پدیده ” تک رای نگاری “
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
پیشران سوم :صنعت و معدن نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۵ )
ادامه پیشران دوم (کشاورزی) : دامداری( دام و طیور) نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۴ )
اولین پیش شماره «فصلنامه ره آورد» منتشر شد.
در این شماره می خوانیم:➖ فراخوان کتاب روایت قرن➖ انتشار « دیوان نورس دماوندی »➖ نظام مسـائل شهرسـتان دماونـد➖ عاشورا ، طلوع حسین (ع) است➖ همایش گرامیداشت عارف کربلایی « مولا عبدالرحیم دماوندی»➖ کتیبه پارچه ای ترکیب بند محتشم در حسینیه محله فرامه➖ انتشار کتاب « چند دهه گذر در کوچه باغ های تئاتر و […]
نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۵ )
معادن و صنایع معدنی مزیتهای قابل توجهی برای پیشرفت اقتصاد دارند. شهرستان دماوند همپای استان و کشور هم از این مزیت میتواند برخوردار باشد ، در حال حاضر ذخایر معدنی متفاوت و زیادی در شهرستان به علت کوهستانی بودن وجود دارد .
نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۴ )
شهرستان دماوند از قدیم الایام مرکز تولید دام بوده است به طوری که اکثر خانوادهها در شهر و روستا بخش زیادی از نیاز خود اعم از گوشت ، تخم مرغ ، شیر ، کره و پنیر را خودشان تهیه کرده و یا برای فروش عرضه میکردند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
جدیدترین آمار جمعیت کشورهای جهان در سال ۲۰۲۲
جمعیت کشورهای جهان در سال 2022 نزدیک به 7.9 میلیارد نفر است که رشدی قابل توجه داشته است، پس ادعای این که جمعیت جهان در آینده نزدیک به 10 میلیارد نفر برسد چندان هم واهی به نطر نمی آید. اما تا به حال فکر کرده اید که در پی رشد روزافزون جمعیت دنیا، چه مشکلاتی گریبان گیرِ جهانیان خواهد شد؟
مردم خسته از سگهای بلاصاحب
چند سالی است سگهای بلاصاحب در شهر زیاد شده است و هر از چند گاهی شنیده میشود مثلا این ماه شهرداری ۵۰۰ سگ جمع کرده است، اما وقتی به منظره شهر نگاه میکنی واقعیت را چیز دیگری میبینی.
خودسوزی فرزند یک شهید و عبرت های آن!
در اخبار خواندیم که فرزند یک شهید یاسوجی بعلت علت مشکلات بیکاری و اقتصادی دست به خودسوزی زد.البته ،هیچ شرایطی مجوز چنین اقدامی نیست.لکن باید دید که چه عواملی باعث این اقدام دردناک شده است؟
کلیات آسیب های اجتماعی در شهرستان دماوند ( بخش دوم )
با نگاهی به شرایط اجتماعی فعلی شهرستان دماوند وتغییرات وتحولاتی که در این منطقه در سالهای متمادی پدید آمده،می توان آسیب های موجود را به دو دسته تقسیم نمود.
کوتاه درباره طرح صیانت از مخاطبان در فضای مجازی
هنوز یادمان نرفته چطور اجرای نامناسب، بدون پیوست رسانهای و اقناع افکار عمومی و در بازه زمانی غیر دقیق افزایش قیمت بنزین، منجر به برهم خوردن نظم عمومی شد. پس توجه به فرامتن برای اجرای تصمیمات که دربرگیری بالایی دارند، گاها از خود آن تصمیم هم مهمتر هستند.
شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی؛زیرساخت توسعه پایدار کشور
صنایعدستی ایران یکی از بهترین نمونههای اشتغال پایدار، و در عین حال صنایع خُرد- و در برخی موارد سبز- محسوب میشود که دارای محاسن دیگری مانند توجه به ارزشها و سبک زندگی اصیل ایرانی - اسلامی، ارزش افزودۀ بالا، اتکا به دانش و فناوری بومی، عدم نیاز به واردات در بسیاری موارد و امکان آموزش کوتاهمدت است.
سیمای کشاورزی دماوند ؛ درمصاحبه با دکتر اردلانی، مدیر جهاد کشاورزی دماوند / بخش اول
تحلیل داده های کشاورزی در هر سال و مقایسه با سال های اخیر آن و با سال های دراز مدت حداقل تا ۲۰ ساله گذشته و یا بیشتر می تواند گذشته، حال و آینده کشاورزی هر منطقه را تبیین کند تا همه مردم از وضعیت کشاورزی خبر داشته باشند و هم مسئولان بتوانند برنامه ریزی دقیق تری انجام دهند.
تیم عملیاتی روستا بازارها در استان تهران ایجاد میشود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از ایجاد تیم عملیاتی روستا بازارها به منظور کاهش فاصله قیمت محصولات کشاورزی از تولید تا مصرف و حذف دلالان خبر داد.
در باره از بین رفتن محصولات کشاورزی مقصر کیست؟ دولت یا کشاورزان ؟
دوروز قبل مصاحبه ای از قول آقای فصاحت رئیس سازمان جهاد کشاورزی منتشر شد، مبنی بر اینکه: "وزارت صمت مقصر اصلی فاسد شدن هزاران تن میوه در استان تهران است". با مشاهده این مصاحبه بنظرم رسید،به عنوان کارشناس ارشد در حوزه آب و کشاورزی مسائلی را مطرح کنم و به بحث وبررسی بگذارم، تا اگر دید گاه های متفاوت وحتی مخالفی وجود دارد، ارائه گردد و موجب روشن شدن اذهان مردم ،کشاورزان و مسئولان گردد.
وزارت صمت مقصر اصلی فاسدشدن هزاران تن میوه در استان تهران است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با تأکید بر قیمتگذاری نادرست وزارت صمت و تأثیر آن بر بازار میوه شب عید گفت: بیش از ۳ هزار تن سیب و دهها هزار تن پرتقال در سردخانهها در حال فاسد شدن است.
اولین پیش شماره «فصلنامه ره آورد» منتشر شد.
در این شماره می خوانیم:➖ فراخوان کتاب روایت قرن➖ انتشار « دیوان نورس دماوندی »➖ نظام مسـائل شهرسـتان دماونـد➖ عاشورا ، طلوع حسین (ع) است➖ همایش گرامیداشت عارف کربلایی « مولا عبدالرحیم دماوندی»➖ کتیبه پارچه ای ترکیب بند محتشم در حسینیه محله فرامه➖ انتشار کتاب « چند دهه گذر در کوچه باغ های تئاتر و […]
نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۵ )
معادن و صنایع معدنی مزیتهای قابل توجهی برای پیشرفت اقتصاد دارند. شهرستان دماوند همپای استان و کشور هم از این مزیت میتواند برخوردار باشد ، در حال حاضر ذخایر معدنی متفاوت و زیادی در شهرستان به علت کوهستانی بودن وجود دارد .
نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۴ )
شهرستان دماوند از قدیم الایام مرکز تولید دام بوده است به طوری که اکثر خانوادهها در شهر و روستا بخش زیادی از نیاز خود اعم از گوشت ، تخم مرغ ، شیر ، کره و پنیر را خودشان تهیه کرده و یا برای فروش عرضه میکردند.
«تعیین کسب و کارهای مزیت دار شهرستان دماوند»
شهرستان دماوند نام یکی از شهرستانهای استان تهران است. این شهرستان، منطقهای سرسبز و خرم است که نام اسطورهای کوه دماوند را با خود به همراه دارد. در این یادداشت به مزيتسنجی و اولويتبندی كسبوكارهای موجود در شهرستان دماوند پرداخته شده است.
فراخوان کتاب ” روایت قرن “
“مقدمه” تاریخ، آیینه گذشته است. تاریخ برای امروز توشه راه است و برای فردا، چراغ راه.خواندن تاریخ و خوانش حوادث تاریخی راهگشای ما برای همیشه و همه جا است. با آگاهی های تاریخی و حافظه ی قوی تاریخی است که در لابلای گرگ و میش حادثه ها گم نمی شویم و راه را می یابیم.یک […]
فتح دماوند بر روی دو دست
یونس همیشه آرزو داشت قله دماوند را فتح کند و با ارادهای که داشت هفته گذشته به این آرزوی دیرینه خود رسید و توانست روی دو دست خود فاتح دماوند شود.
حضور مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران در شهرستان دماوند
مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران در شهرستان دماوند حضور یافت
سامانه «اینو گام» در تهران رونمایی شد
معاون سازمان ورزش شهرداری تهران از رونمایی سامانه گام شمار ورزشی "اینو گام" به صورت آزمایشی خبر داد.
آمار رسمی صعود به دماوند منتشر شد
فدراسیون کوهنوردی ایران برای اولین بار و بعد از مدت های طولانی آمار رسمی کوهنوردان صعودکننده به دماوند را اعلام کرد.
اختتامیه جشنواره فرهنگی-ورزشی شهرستان دماوند
این جشنواره در راستای گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برگزار شده است.