محمد فریدی در این خصوص اظهار داشت: دریاچههای تار و هویر با حریم اطرافشان حدود ۵۰۰ هکتار به عنوان اثر طبیعی ملی در اختیار سازمان محیط زیست است و در این منطقه ورود عشایر و زنبورداران و… ممنوع است.
وی افزود: مجوز اسکان زنبورداران بر عهده جهاد کشاورزی است و این سازمان باید مجوز اسکان بدهد.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند در رابطه با حمله خرس به کندوها نیز بیان کرد: اگر این اتفاق بیافتد لازم است که زنبوردار به محیط زیست اطلاع دهد، البته قبل از آن باید زنبوردار خود تمهیداتی اندیشیده باشد، به طور مثال قرار دادن مترسک و روشن کردن چراغ در شب در اطراف کندوها برای ترسیدن خرس که باید انجام شود.
فریدی ادامه داد: اگر با همه اقدامات باز هم خرس به کندوها هجوم برد، زنبوردار باید به محیط زیست اطلاع دهد تا توسط کارشناس رسمی دادگستری، محیط زیست و جهاد برای جبران خسارت از سوی سازمان محیط زیست صورت جلسه شود.
وی تصریح کرد: پروانه چرای دامها در اختیار محیط زیست نیست و باید منابع طبیعی پاسخگو باشد، مجوز اسکان زنبورداران را نیز جهاد کشاورزی صادر میکند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند بیان کرد: برای صید ماهی در دریاچه تار به علت اینکه منطقه حفاظت شده است، به هیچ وجه مجوزی صادر نمیکنیم و هرگونه ماهیگیری در این دریاچه جرم محسوب میشود.
فریدی گفت: در منطقه دریاچه تار، جمعا دو دریاچه با حریمشان به مساحت ۵۰۰ هکتار در اختیار محیط زیست است، البته در سایر مناطق اطراف که منطقهای باارزش است، انواع حیات وحش و پوشش گیاهی و جانوری بینظیری همچون کل، قوچ، گراز، خرس، پلنگ، بز، میش، انواع خزندگان و پرندگان کمیاب و بومی در مناطق دریاچههای تار و هویر زیست میکنند.
وی عنوان کرد: منطقه دریاچه های تار، هویر، ارتفاعات ماز و انگمار و … از بهترین زیستگاههای کشور محسوب میشوند و مجموعا از امامزاده هاشم تا ارجمند و فیروزکوه گشت و کنترل نظارت دارند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند افزود: هر جایی که درختی کنده شود، بوتهای تخریب شده و شکاری صورت گیرد خلاف مقررات است و محیط زیست میتواند ورود کند، اگر اتفاق ناگواری برای محیط زیست منطقه بیافتد، قطعا طبق مقررات موضوع را پیگیری و به مراجع قضایی گزارش داده و از تخریب منطقه جلوگیری میکنیم.
فریدی ادامه داد: ۵۰۰ هکتار منطقه اثر طبیعی ملی جایی است که عرصه و هر آنچه در آن میباشد، در اختیار محیط زیست است و به طور ویژهتر پیگیری و حفاظت میشود.
وی در خصوص مسائل فرهنگی در حفاظت محیط زیست گفت: حوزه فرهنگی به این سازمان ارتباطی ندارد، این سازمان ضابط خاص در مورد جرائم زیست محیطی و متولی این حوزه است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند عنوان کرد: در رابطه با وضعیت فرهنگی باید متولیان فرهنگ اقدامات لازم را انجام دهند و این سازمان نیز به این مهم کمک و از آن استقبال میکند.
فریدی گفت: در مورد زباله و سرویسهای بهداشتی دریاچه تار بودجهای در اختیار محیط زیست قرار داده نشده است و اگر بودجهای داشته باشیم، حتما این موضوع را مورد توجه قرار میدهیم، به شخصه یکی از آرزوهایم این است که وضعیت پسماند و سرویسهای بهداشتی در شان مردم باشد، اما اکنون اینگونه نیست و این مساله را قبول دارم.
وی ادامه داد: اگر اداره گردشگری و شهرداری یا خیرین شهرستان دماوند برای رفع مسئله زباله و ایجاد سرویسهای بهداشتی قدم پیش بگذارند، میتوان این مهم را ساماندهی کرد و محیط زیست همکاری لازم را خواهد کرد.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان دماوند با بیان اینکه متاسفانه بودجهای برای رفع مسئله زباله و سرویس بهداشتی در نظر گرفته نشده است، گفت: در سالهای گذشته شهرداری دماوند هفتهای یکبار زبالهها را با کامیون جمع آوری میکرد، امسال نیز شهرداری همراه است، اما سرویسهای بهداشتی نیاز به همکاری یک نهاد یا خیر دارد و ما مشتاقانه از این افراد استقبال میکنیم.