حاج سید رضا نیری ؛ نقش انقلابیون دماوندی در نهضت ۱۵خرداد(۲)
حاج سید رضا نیری ؛ نقش انقلابیون دماوندی در نهضت ۱۵خرداد(۲)
آقاي نيری همگام با افرادی همچون شهيد حاج مهدی عراقی، مرحوم حاج حبيب الله عسگراولادی ، مرحوم حاج حبيب الله شفيق و جمع دیگری از انسان های شجاع ومومن، به عنوان يكی از اعضای فعال و موثر آن وارد فعالیتهای سیاسی و مبارزه با رژيم ستم شاهی گرديد.

سید رضا نیری در هشتم آبان ماه سال ۱۳۱۴ در مرانک دماوند و در خانواده ای اصیل و مذهبی چشم به جهان گشود. وی بخشی از تحصیلات خود را در محل تولد خود و بقیه آن را به جهت مهاجرت به شهر پیشوا در این شهر سپری نمود.وی سپس به تهران مهاجرت کرد و در یکی از محلات مذهبی اطراف بازار تهران بنام کوچه غریبان سکنی گزید.
آقای نیری در این دوران همگام با افرادی همچون شهید حاج مهدی عراقی، مرحوم حاج حبیب الله عسگراولادی ، مرحوم حاج حبیب الله شفیق و جمع دیگری از انسان های شجاع ومومن، به عنوان یکی از اعضای فعال و موثر آن وارد فعالیتهای سیاسی و مبارزه با رژیم ستم شاهی گردید.

سید رضا نیری ؛ حاج ابوالفضل حیدری در کنار شهید آیت الله بهشتی

به دنبال اوج گیری نهضت امام خمینی ره ودستگیری حضرت امام و انتقال ایشان به تهران که به منظور خاموش کردن شعله های قیام مردم مسلمان ایران صورت گرفت، گروه های مبارز اسلامی تصمیم گرفت تا با مطلع نمودن مردم از این اقدام با این توطئه شوم و خطرناک رژیم مقابله نموده و آن راخنثی نماید. لذا افراد و هیئتهایی را به نقاط مختلف کشور گسیل نمود تا این اخبر را به اطلاع مردم برسانند. در همین راستا آقای سید رضا نیری از سوی گروه های مبارز ماموریت یافت تا خبر دستگیری امام را به مردم ورامین برساند.ایشان نیز این ماموریت را در شهر پیشوا به انجام رسانید و ثمره این اطلاع و آگاهی قیام خونین مردم مسلمان شهرهای پیشوا و ورامین بود.

ایشان پس از مراجعت از ورامین در بیمارستان بازرگانان تهران حضور یافت و به کمک مبارزین و مردم بیگناهی که در درگیری به مزدوران رژیم مجروح شده بودند شتافتند. متاسفانه بر اثر تبعید امام از وطن دستگیری وسیع و زندانی نمودن مبارزین و روحانیت مبارز و ایجاد جو رعب و وحشت از طریق کشتار وسیع و بی رحمانه انسان های بیگناه برای مدتی شعله های قیام ۱۵ خرداد به سردی گرایید و از شدت و شتاب آن کاسته شد.

پس از این دوران آقای نیری مبارزات سیاسی و فرهنگی خود را به شیوه ی دیگری پی گرفت ودر دهه ۵۰ با هدایت روحانیت مبارز از جمله شخصیت هایی برجسته ای نظیر شهید مظلوم آیت الله دکتر شهید بهشتی، شهید باهنر، حضرت آیت الله خامنه ای و آقای هاشمی رفسنجانی و همگام با شهید رجایی و مرحوم حاج حبیب الله شفیق و برخی از خیرین بازار فعالیت های خود را در پوشش موسسه ی فرهنگی و رفاه ادامه دادو اقدامات موثر و مفیدی را به انجام رسانید. یکی ازمهمترین اقداماتی که در این موسسه و به امر امام صورت می گرفت حمایت های مادی و معنوی از تعدادی از خانواده های شهدای قیام ۱۵ خردادو زندانیان انقلابی بود. فعالیت های فرهنگی و روشنگرانه نیز از دیگر فعالیت های این موسسه بود.



گفتنی است وی پس از عمری تلاش و مجاهدت در راه آرمان های امام خمینی (ره) و خدمت به مردم ایران در روز شنبه دهم تیرماه ۱۳۹۶ دارفانی را وداع گفت.

پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت آقای حاج سید رضا نیّری

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی درگذشت مرحوم سلاله السادات آقای حاج سید رضا نیّری رحمهالله‌علیه را تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:

بسمه‌تعالیدرگذشت مرحوم سلاله السادات آقای حاج سید رضا نیّری رحمهالله‌علیه را به خاندان گرامی و همه‌ی دوستان و همگامان این مرد مبارز قدیمی و فعّال اجتماعی تسلیت عرض میکنم. ایشان از دوران جوانی در فعالیتهای مبارزاتی وارد و از آغاز پیروزی انقلاب در تلاشهای گسترده‌ی اجتماعی و خدماتی فعال بودند. دامنه‌ی این فعالیتها به بیرون از مرزهای کشور نیز کشیده میشد.
مجموعه‌ی خیّرین سلامت از یادگارهای ارزنده ایشان است. رحمت و مغفرت الهی بر این انسان مجاهد و پرتلاش باد.سید علی خامنه‌ای
۹۶/۴/۱۲