سه برادر ؛ همراه ، هم نوا و هم آهنگ
سه برادر ؛ همراه ، هم نوا و هم آهنگ
خانواده ها می توانند از این خانواده ی قرآنی الگو بگیرند. سه برادر اسدالهی در این راه وظیفه مهمی دارند. الان مهمترین وظیفه ی آنان حتی قبل از قرائت اهتمام به آموزش قرآن و قرائت آن است. مسیر سخت و دشوار است اما چیزی از مسئولیت آنان نمی کاهد.

مرتضی، مصطفی و مهدی اسدالهی؛ حالا دیگر برای همه ی دماوندیها با وسعت جغرافیایی اش در پهنه ی یک شهرستان شناخته شده اند. از خانواده ای اصیل و مومن، با پدری زحمتکش که نان از دست رنج زحمت و تلاشش خوردن و مادری مومنه که فرزندانی متدین را پرورانده است.
حالا این سه برادر هر کدام با سبکی از قرائت و تلاوت ما را حال و هوایی متفاوت می دهند. خوشا به حال پدر و مادر و خانواده ای که فرزندانشان صدا و حنجره و هنر و توان خود را در خدمت قرآن و اهل بیت (ع) قرار داده اند.
«مرتضی اسدالهی» برادر بزرگتر است که الان در آستانه ۵۱ سالگی قرار دارد. هم شاعراست و هم خوشنویس، هر دو را در حد مطلوب و قابل تحسین؛ اما در کنار زیبایی آفرینی های خطاطی و طنازی های شاعرانه و شعر سرایی های آیینی که بعضاً عجیب به دل می نشیند، صدای خوش مرتضی اسدالهی که ما را به حال و هوای قرائت عبدالباسط می برد چیز دیگری است. مرتضی با دو برادرش گروه همسرایی قرآن و تواشیح را هم چند سالی به راه انداخت و خوب گل کرد. او که از دوران کودکی با قرائت حشر عبدالباسط مجذوب قرآن شده، در طی سال های تحصیل مقام های مختلف شهرستانی و استانی را کسب کرده است. حرکت جدی خود را در قرائت از سال ۶۹ و با استاد سعیدیان می داند. مرتضی اسدالهی را اکنون باید از پیشتازان هنر قرائت و تلاوت قرآن در منطقه دانست. با کوله باری از تجربیات تلخ و شیرین. با تجربه ای طولانی از معلمی قرآن در مدارس و مساجد و جلسات، با خاطرات ماندگار از محافل قىآنی در منطقه و استان و کشور. نقش او در علاقمندی برادرانش به قرآن و تلاوت آن، مهم و تعیین کننده است. همچنین در بین علاقمندان که در این وادی نورانی گام نهاده اند، از نوجوانان و جوانانی که اینک خود قاری قرآن شده اند.
«مصطفی اسدالهی» آرام و با تانی و دلنشین می خواند، شبیه شحات محمد انور با رگه هایی از تلاوت های منشاوی، مصطفی اسماعیل و بعضاً عبدالعزیز حصان. مصطفی اسدالهی که متولد ۱۳۵۱ است از سال ۱۳۶۵ در مسجد شارعی به همراه استاد سعیدیان در وادی قرائت بطور جدی قدم نهاد. بعدها در دماوند و تهران از استادانی چون آقایان بنیادی، حنیفی و ربیعیان بهره برده و می برد. اینک نیز یکشنبه ها در امامزاده شمس الدین محمد جلسات قرآنی را برگزار می کند. مصطفی اسدالهی در ادا و لحن و نغمات خیلی خوب و قوی است و اساتیدی مثل بنیادی و حنیفی وی را قاری شایسته ای می دانند که می تواند در محافل بزرگتر و مسابقات بالاتر حضور یابد. مقام اول وی در مسابقات اذان دانش آموزی، دوم کشوری در مسابقات وزارت کشور در سال ۸۳، دوم کشوری در مسابقات هلال احمر و مقام های متعدد دیگر شهرستانی و استانی گواه این ادعاست.
مهدی اسدالهی که متولد ۱۳۶۲ است. کوچکترین برادر است و طبیعی است که از کودکی در فضای قرآنی که دو برادر در محیط خانه فراهم آورده اند، رشد پیدا کند و از همان ابتدا با قاریان و سبک ها و لحن های مختلف قرائت آشنا شود. همین است که موجب شد او از کودکی وارد وادی قرائت شود تا دوران نوجوانی. وقفه ی ۴ ساله ای باعث شد تا از ۱۷ سالگی تا ۲۰ سالگی قرائت را کنار بگذارد اما با سخت کوشی و علاقه و نیز رهنمودهای ارزنده ی استادانی چون آقایان حنیفی، بنیادی و ربیعیان توقف چهارساله اش را جبران کرد. مهدی در مسابقات ستاد کل فرماندهی سپاه در سال ۸۸ نفر اول شده و در مسابقات استانی کانون های مساجد در سال ۸۸ به رتبه سوم رسیده و مقام های دیگری را هم در شهرستان و استان کسب کرده است.

✔️چند نکته

۱٫خانواده ها می توانند از این خانواده ی قرآنی الگو بگیرند. سه برادر اسدالهی در این راه وظیفه مهمی دارند. الان مهمترین وظیفه ی آنان حتی قبل از قرائت اهتمام به آموزش قرآن و قرائت آن است. مسیر سخت و دشوار است اما چیزی از مسئولیت آنان نمی کاهد.
۲٫گروه تواشیح و به ویژه همخوانی قرآن نباید به هیچ عنوان ترک شده یا کم فروغ شود، باید تقویت شود و تکثیر گردد.
۳٫یک نکته هم می ماند برای ما که معمولاً قدر آنچه را که داریم نمی دانیم و آنچنان که باید سپاس نمی گزاریم. هم مردم و هم مسئولان، سه برادران اسدالهی برای منطقه ما در امور قرآنی یک فرصت هستند که توجه معنوی و مساعدت های لازم برای تقویت کار قرائت قرآن و همسرایی برای آینده فعالیت های قرآنی لازم است.
۴٫از نکات مثمر که این عزیزان باید توجه کنند و بدان همت گمارند، ثبت و ضبط خاطرات و مستندسازی فعالیت ها است. فعالیت هایی ازاین دست جزء تاریخ فرهنگی یک دیار است. هم برای گذشته و هم حال، تدوین این تجربیات لازم و بایسته است.
برایشان و خانواده شان و والدین شان آرزوی توفیق و تمنای سرافرازی و سلامتی داریم و امیدواریم این الگوی زیبا در این خانواده های قرآنی سالهای سال و نسل به نسل تداوم یابد. انشاءا…