💠آغاز نخستین جشنواره فرهنگ بومی شهرهای نمونه گردشگری ایران
✅مرداد ۹۳ – این جشنواره از ۱۴ تا ۲۲ مرداد ماه امسال و با مشارکت این اداره کل و شهرداری و شورای اسلامی شهر نمونه گردشگری شهمیرزاد در مجموعه رفاهی پارک پردیس برگزار گردید.
وی با اشاره به حضور نمایندگان ۱۴ شهر نمونه گردشگری بین المللی ایران در این جشنواره گفت: علاوه بر حضور نمایندگان شهرهای نمونه گردشگری، اقوام ایرانی نیز در این جشنواره حضور داشتند.
💠شهرستان دماوند از فقدان زیرساختهای گردشگری رنج میبرد
✅۹۶/۵/۲۵ – رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری دماوند در نشست کارگروه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی که با حضور مسئولان شهرستان در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با اشاره به تشکیل کارگروه گردشگری در این شهرستان اظهار داشت: با توجه به اینکه شهرستان دماوند جزء ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور است، پتانسیلهای بسیار زیادی برای توسعه گردشگری و جذب سرمایهگذار دارد؛ اما به شدّت با کمبودها و جاذبههای گردشگری مواجه است.
✅وی ادامه داد: در حال حاضر ۵ طرح توسط سرمایهگذاران برای توسعه خدمات تفریحی و جذب گردشگر ارائه شده که اجرا شدن آنها نیاز به حمایت بیشتر مسئولان مرتبط دارد.
✅رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دماوند افزود: مناطقی مانند منطقه مشا با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی و قرار گرفتن در مسیر مسافران به سمت شهرهای شمالی کشور، موقعیت مناسبی برای جذب توریست و گردشگر دارد، که متأسفانه حوزه زیرساختی قوی ندارد.
✅شریفی در پایان در رابطه با طرحهای ارائه شده خاطرنشان کرد: ایجاد متلهای ویژه مسافران، مجتمعهای تفریحی گردشگری در جابان، آبسرد، مشا و… جهت تسهیل در سفر مسافران و جذب گردشگر از جمله طرحهای ارائه شده است.
💠شهردار بسطام در گفتگو با مهر مطرح کرد:
🔸سهم بسطام از «شهر نمونه گردشگری» فقط یک نام است
✅۹۷/۵/۱۶- وقتی مصوبه انتخاب ۱۴ شهر بهعنوان شهرهای نمونه گردشگری در کشور مطرح شد شاید بیشترین خوشحالی نصیب مردم استان سمنان شد چراکه دو شهر از ۱۴ شهر مذکور متعلق به این استان بودند، شهمیرزاد و بسطام؛ اما امروز سالها از آن مصوبه میگذرد و به گفته شهردار بسطام این مصوبه فقط یک پیشوند به نام شهر بسطام اضافه کرده و هیچ عایدی دیگری را نیز نداشته است.
✅وضعیت در شهمیرزاد هم همینگونه است شاید شهرهای دیگر نیز اینگونه باشند اما چرا طرحی که قرار بود منشأ تحول در حوزه گردشگری باشد امروز به یک معضل هم برای شهرداریها بدل شده است؟ شهرداریهایی که با یدک کشیدن نام شهر نمونه گردشگری این توقع را در مردم ایجاد میکنند که قرار است اینجا شهری نمونه باشد اما بدون اعتبارات و در واقعیت شهرداریهایشان با مشکلات عدیدهای روبرو هستند.
💠رییس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان دماوند خبر داد:
🔸تصویب هفت منطقه نمونه گردشگری در دماوند
💢۹۷/۱۱/۹- تصویب هفت منطقه نمونه گردشگری در دماوند
✅رییس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان دماوند در خصوص اقدامات میراث فرهنگی شهرستان در حوزه گردشگری اظهار کرد: تشکیل ستاد دائمی هماهنگی خدمات سفر در شهرستان، تقدیر از فعالان و خادمین ستاد هماهنگی خدمات سفر، صدور لوح تقدیر با امضا مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان تهران بهعنوان کلیه فعالان ستاد هماهنگی خدمات سفر، ابلاغ تمام بخشنامههای حوزه گردشگری به واحدهای پذیرایی تحت پوشش در سطح شهرستان، بازدید مستمر از تأسیسات گردشگری شامل واحدهای پذیرایی، دفاتر خدمات مسافرتی، اقامتگاههای بوم گردی، مجتمع گردشگری و …، چاپ و توزیع چندین عنوان پوستر و بروشور از آثار و جاذبههای شهرستانها از اقدامات این بخش هستند.
✅شریفی ادامه داد: ثبت آمار ستاد هماهنگی خدمات سفر در سامانه جامع ثبت اطلاعات و آمار گردشگران ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور، حمایت از تشکیل تعاونیهای گردشگری در مناطق دارای جاذبههای گردشگری توسط روستائیان و افراد بومی، انتخاب پنج روستای شهرستان شامل روستاهای هویر، جورد، رودافشان، مرانک و مراء بهعنوان روستاهای هدف گردشگری نیز نمونههای دیگری از این اقدامات هستند.
✅وی با بیان اینکه هفت منطقه نمونه گردشگری در شهرستان دماوند به تصویب رسیده است، افزود: در این شهرستان هفت منطقه نمونه گردشگری وجود دارد که تمام آنها طی مصوبه شماره ۴۳۰۸۴/۹۹۷۲۱ مورخ ۱۳۸۸/۵/۱۸ به تصویب هیئت محترم وزیران رسیده است که این موضوع خود یکی از بزرگترین نقاط قوت شهرستان دماوند است.
✅رییس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان دماوند اظهار کرد: منطقه نمونه گردشگری چشمه اعلاء، منطقه نمونه گردشگری رود افشان، منطقه نمونه گردشگری آویشن، منطقه نمونه گردشگری دریاچه تار، منطقه گردشگری کیلان، منطقه نمونه گردشگری کنارک رودهن و منطقه نمونه گردشگری شهر تاریخی دماوند از نقاط گردشگری شهرستان دماوند است.
✅شریفی همچنین رونمایی از تابلو غار رودافشان و تجلیل از کاشف غار استاد شیخلی، توسعه زیرساخت های گردشگری با راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی ، مجتمع های گردشگری ، هتل ، هتل آپارتمان ،مزرعه گردشگری و … را از دیگر اقدامات این اداره عنوان کرد.
💠منطقه نمونه گردشگری در کشور وجود دارد، مجوز ۱۲ شهر نمونه گردشگری در هیئت دولت تصویب شد
✅۹۸/۱۲/۳- مدیرکل دفتر مناطق نمونه گردشگری و زیرساخت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از وجود یک هزار و ۱۶۸ منطقه نمونه گردشگری در کشور اطلاع داد و گفت: ۱۲ شهر کشور نیز مصوبه هیئت دولت را برای تبدیل شدن به شهرهای نمونه گردشگری اخذ کردند.
✅جلال تاجیک عصر امروز در ششمین نشست شهرهای نمونه گردشگری کشور که به میزبانی شهر بسطام برگزار گردید گفت: تنها ۱۰۰ منطقه نمونه گردشگری کشور فعال هستند.
✅وی با اشاره به بعضی اقدامات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای سامان دادن به این مناطق اضافه کرد: رقم تعیینی اعتبار برای توسعه زیرساخت هایش گردشگری شهرهای نمونه گردشگری کشور اختصاص یافته است.
✅مدیرکل دفتر مناطق نمونه گردشگری و زیرساخت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اعلام کرد: این اعتبار که به صورت سنواتی است؛ هرساله از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در قالب اعتبار تملک و دارایی های این شهرهای نمونه گردشگری به معاونت سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قرار می گیرد.
✅تاجیک با اشاره به پیگیری فرایند اختصاص اعتباری و ردیف بودجه ای تعیین و مستقل در بودجه سنواتی کل کشور در اعتبارات تملک و دارایی در مجلس شورای اسلامی از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد: نمایندگان شهرهای نمونه گردشگری کشور در مجلس شورای اسلامی می توانند برای بهره مند شدن شهرهای خود از این اعتبارات برای به نتیجه رسیدن آن یاری نمایند تا در یک برنامه چهارساله تثبیت گردد.
✅وی با اشاره به اینکه امکان برگزاری جلسه ای مشترک با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی که شهرهای نمونه گردشگری در حوزه انتخابیه آنان واقع شده است و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وجود دارد اعلام کرد: ۱۲ شهر کشور نیز مصوبه هیئت دولت را برای تبدیل شدن به شهرهای نمونه گردشگری اخذ نموده و به زودی به جمع این شهرها اضافه می شوند. شهر کاشان نیز به دنبال اخذ مصوبه هیئت دولت در این زمینه است.
✅مدیرکل دفتر مناطق نمونه گردشگری و زیرساخت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، از پیگیری این سازمان برای اعطای تسهیلات به شهرداری های شهرهای نمونه گردشگری کشور با همکاری بانک شهر و نیز معرفی ظرفیت های شهرهای نمونه گردشگری به وسیله ساخت و پخش برنامه های مستند تلویزیونی اطلاع داد و اعلام کرد: مردم و مدیران شهرهای نمونه گردشگری باید بدانند که سازمان میراث فرهنگی برای توسعه این شهرهای برنامه ریزی نموده است و این اقدامات ازجمله این برنامه هاست.