نام شناسی روستای آرو ( بخش سوم و پایانی )
نام شناسی روستای آرو ( بخش سوم و پایانی )
روستای آرو در هشت سال دفاع مقدس ،همراه همه مردم ايران، به دفاع جانانه از دين، قرآن ، ناموس وتماميت ارضی كشور پرداخته و با تقديم ۱۲تن از بهترين جوانانش بسيار خوش درخشيده است.

▪️ نام شهدای پر افتخار دفاع مقدس در روستای آرو :

آرو دربین روستاهای شهرستان از نیروی انسانی خوبی برخورداراست .
همین امتیاز موجب شد، در زمان دفاع مقدس بیشترین آمار اعزام به جبهه ، شهید ، جانباز وکمک های مالی را به خود اختصاص دهد. ودر همان برهه بعنوان روستای نمونه استان تهران شناخته شد که در استانداری ثبت وضبط شده است.

🔅”پایگاه بسیج شهید مطهری”: یکی از فعالترین ،پایگاههای بسیج در سطح کشور بود ویک بار بعنوان پایگاه نمونه کشور انتخاب شد.

🔅 آرو یکی روستاهای باسابقه مذهبی است.هیات صاحب الزمان این روستا یکی ازموفق ترین هیات های قبل ازانقلاب بوده ودرتربیت قاری و مداحان و نوحه خوان ها بسیارموفق عمل کرده است ، که سه نفراز آنها جزو شهدای گرانقدر آرو هستند که عبارتند از: شهید شکرالله غفوری، شهید کاظم قلی بیگی و شهید یدالله غلامی.

🔅 آرو در هشت سال دفاع مقدس ،همراه همه مردم ایران، به دفاع جانانه از دین، قرآن ، ناموس وتمامیت ارضی کشور پرداخته و با تقدیم ۱۲تن از بهترین جوانانش بسیار خوش درخشیده است.

۱-🌷شهید محمد رضا غلامی🌷
۲-🌷شهید حاج شکرالله حاجی آقایی🌷
۳-🌷 شهید کاظم قلی بیگی🌷
۴-🌷شهید عسگر قلی بیگی🌷
۵-🌷شهید هاشم ایازی🌷
۶-🌷شهید یدالله غلامی🌷
۷-🌷شهید قاسم رهبری🌷
۸-🌷شهید علی بخش آرویی حسینی🌷
۹-🌷شهید شکرالله غفوری🌷
۱۰🌷شهید اسماعیل سهراب زاده🌷
۱۱-🌷شهید حسین بابایی🌷
۱۲-🌷شهید حسن بهرامی🌷

تک درخت معروف روستای آرو
تک درخت معروف روستای آرو

▪️ امکانات فرهنگی:

🔅مسجد:
آرو دارای یک مسجد جامع است به نام مقدس حضرت صاحب الزمان(عج) که از فضای بسیار معنوی خوبی برخوردار است. در داخل مسجد تمثال ۱۲ شهید آرو به شکل زیبایی نقش بسته شده است ، قفسه های قرآن با سنگ ساخته شده است ومحراب بسیار زیبایی دارد.

🔅”مسجد قدیمی” آرو هم بسیار خاص است، اما به دلیل کثرت جمعیت در اوایل انقلاب به همت مردم و روحانی آن زمان حجه الاسلام حاج شیخ مرتضی صبری (ره ) ساخته شد و بعدها تعمیرات اساسی در آن صورت گرفت.

🔅حسینیه:
مکان حسینیه با وسعت مناسبی جنب مسجد خریداری شده و فنداسیون آن اجرا گردید و آشپزخانه آن هم احداث شد ولی به دلیل عدم تامین مالی به همان شکل فعلا رها شده است.

🔅مدارس:
روستای آرو دارای دبستان دخترانه و پسرانه جهت دانش‌آموزان ابتدایی و مدرسه راهنمایی دخترانه و پسرانه می باشد، اما فاقد دبیرستان جهت دانش‌آموزان دختر و پسر این مقطع می باشد.مجموع کل فضاهای آموزشی این روستا ۱۰۲۵۰ مترمربع با سرانه۴/۸ متر مربع می باشد.

🔅هیئت قرآنی:

هیئت صاحب الزمان (عج) ، هیئت بسیار خوبی در آرو بود ولی با از دنیارفتن بزرگان این هیئت تقریبا تعطیل است وفقط خود امنا مسجد در مناسبت ها به ویژه ایام محرم برنامه هایی دارند.

🔹 هیئت دیگری در سال ۱۳۸۳ توسط جمعی از جوانان تاسیس شد با نام هیئت چهارده معصوم(ع) برنامه های هفتگی خوبی دارند، به ویژه در محرم ۱۳۹۹ شمسی به دلیل بیماری کرونا در فضای باز برنامه بسیار خوبی برگزار کردند.

🔅پایگاه بسیج:
پایگاه بسیج شهید مطهری آرو یکی از فعالترین پایگاههای کشور است که بارها مقام کشوری، استانی و شهرستانی را کسب کرده است.
🔹 فرماندهان آن از بدو تاسیس عبارتند از :
۱-حجت رحمتی ۲- شهید شکرالله غفوری ۳- مرحوم محمد قلی بیگی ۴- قاسم رضائی ۵-قاسم کوچکی ۶-نعمت الله رضائی ۷-محتشم قلی بیگی ۸-احمدبهرامی ۹- امیر رحمتی۱۰- میثم قلی بیگی و۱۱-محسن مرحمتی درحال حاضر هستند.

🔅خانه عالم:
یکی از بهترین ومناسب ترین ووسیع ترین خانه های عالم را دارد که در سال های اخیر احداث شده است ودر حال حاضر حاج آقا سید مهدی آرام زاده به عنوان امام جماعت مسجد در این مکان مستقر هستند.
در طبقه همکف این ساختمان سالنی تحت عنوان زینبیه وجود دارد که هیئت خواهران در آن برنامه های متنوعی را اجرا می نمایند.

🔅موقوفات محلی: حمام تنها موقوفه آرو می باشند.

🔅ورزشگاه:
سالن ورزشی چند منظوره به مساحت هزار متر مربع در سال ۱۳۸۸ در دوره سوم شورای اسلامی احداث شد.

🔅سطح فرهنگی مانند سواد و میزان تحصیلات روستاییان:

آرو یکی از روستاهایی است که جوانان آن از تحصیلات عالیه خوبی برخوردارند، در چندسال گذشته آماری تهیه شده بود حدود ۲۵٠ نفر تحصیل کرده از مقطع کاردانی تا دکتری دارد
یرخی از این افراد عضو هیات علمی دانشگاههای برتر کشورهستند، از جمله یک نفر دارای دکتری فیزیک از آمریکاست یک نفر ریاست یکی از بیمارستانهای مازندران و یک نفر مدیر کل تامین اجتماعی این استان را به عهده دارد.
🔹 ۷ نفر هم در کسوت روحانیت هستند که یکی از آنها مدیریت حوزه علمیه امام صادق دماوند را برعهده دارد و اجتهاد او مسلم است.

ارتفاعاتبرفی روستای آرو

▪️ امکانات اداری:

🔅دهداری:
ساختمان دهیاری وشورای اسلامی روستا تازه تاسیس واز فضا وامکانات خوبی بهره مند است

🔅پاسگاه:
فاقد پاسگاه است و مراجعات مردم روستا به پاسگاه جابان است.

🔅خانه بهداشت و خدمات بهداشتی:
خانه بهداشت روستا به دلیل فرسودگی در سال گذشته خراب شد وبنای جدید بسیار خوبی با مشارکت مردم وخیرین محلی وبه همت وپیگیری شورای روستای آرو (دوره پنجم )ازسال ۱۳۹۸ آغاز و در بهمن سال ۱۳۹۹ در دهه مبارک فجر افتتاح و درحال بهره برداری است مبلغ ۳ میلیارد بدهکاری دارد که دست خیرین عزیز را می بوسد.

🔅دفتر خدمات ارتباطی:
مرکر مخابرات روستا اوایل انقلاب ساخته شد وامروز تلفن ثابت آرو به شبکه استانی اتصال دارد با پیش شماره ۷۶۳۵۸ ودارای دکل مخابراتی همراه اول ، ایرانسل وگیرنده ماهواره ای تلویزیون است و مجهز به اینترت پرسرعت فورجی است.

🔅شرکت تعاونی روستایی:
این روستا دارای شرکت تعاونی روستایی است که دارای ۱۰۴۱ عضو و ۸ روستا شامل ( آرو ،یهر ، مومج ، دهنار ، هویر ، کلاک ویدره ، مشهد و رود افشان ) است مدیریت عاملی آن با احمد قلی بگی و هیات نداره آن آقایان: منصور فاضلی ، محمد قلی بیگی ، محمد رضا قلی بیگی ، حمید ذوالفقاری و مقداد رحمانی می باشد. این تعاونی در سال ۱۳۶۳ تاسیس شده و تا کنون خدمات ارزنده ای را به مردم ارائه کرده است.

▪️ صنایع دستی و محلی:

آرو یکی از روستاهایی بود که قبل از انقلاب اکثر زنان و دختران به امر قالی بافی مبادرت می ورزیدند و در آمد خوبی هم داشتند، متاسفانه بعد از انقلاب به دلایلی تعطیل شد.

🔅”جوراب پشمی”: یکی دیگر از صنایع دستی، بافت جوراب پشمی بود که از پشم گوسفند تهیه می شد، ابتدا پشم توسط زنان هنرمند به نخ تبدیل شده و سپس به زیبایی بافته می گردید، که در شدیدترین هوای سرد هیچ احساس سردی را انسان احساس نمی کرد.

🔅 معلمان مهاجر در روستا این جوراب را بهترین سوغات عمرشان می دانستند، از این نخ ها ژاکت ، پلیور ضخیم وشال گردن رنگارنگ هم بافته می شد.

🔅”گلین (گلیم)”: یکی دیگر از صنایع تعطیل شده آرو بافت گلین بسیار زیبا ومحکم بود که هنوز هم بقایای آن در برخی منازل یافت می شود.

🔅”توتک و نان تافتون” آرو از بی نظیرترین موادغذایی است که هنوز هم برخی به تهیه آن مبادرت می ورزند. این محصول بسیار مقوی ، سالم و خوش مزه است.

🔅”لبنیات آرو”: هم زبانزد خاص وعام است، دهها فراورده از شیر گاو وگوسفند تهیه می شد، اگرچه دامداری آرو نیز به شدت کاهش پیدا کرده است.

➖ سوغات محلی:

توتک – تافتون – سرشیر – گوشت خشک شده ( بسیار مقوی ولذیذ است )– عسل – گردو – سیب درختی و زمینی _حلوا لوز که با آرد برنج وروغن درست می شود.

➖ لباس خاص محلی:

🔸قدک از پارچه ابریشم
🔹قبای دامنه دار
🔸کلاه پشمی
🔹شلوار پشمی