کتاب چند دهه گذر در کوچه باغ های تئاتر و سینمای دماوند
کتاب چند دهه گذر در کوچه باغ های تئاتر و سینمای دماوند
پس از پنج سال پژوهش و مستندنگاری، کتاب «چند دهه گذر در کوچه باغهای تئاتر و سینمای دماوند» آماده است تا مراحل چاپ و انتشار را در پیش گیرد.

پس از پنج سال پژوهش و مستندنگاری، کتاب «چند دهه گذر در کوچه باغهای تئاتر و سینمای دماوند» آماده است تا مراحل چاپ و انتشار را در پیش گیرد.

چند دهه گذر در کوچه باغهای تئاتر و سینمای دماوند، روایتی است به قلم جمال نامبردار که در تورق تاریخ، متمرکز بر قرن اخیر، به حضور هنرمندان این خطه در عرصه هنر تئاتر و سینمای کشور و شهرستان دماوند پرداخته است.

شهرستان دماوند با تکیه بر پیشینه غنی تاریخی، فرهنگی، مذهبی و… همواره همچون سایر عرصه ها در عرصه هنر نیز آثار فاخر و اشخاص فرهیخته و ارزشمندی را به مردم این خطه و کشور عزیزمان ایران تقدیم و معرفی نموده است. در این وادی توجه به قدمت و غنای هنر نمایشهای آیینی و شبیه خوانی و همچنین تئاتر و سینما بسیار قابل اعتناست. شهرستان دماوند طی دهه های اخیر فعالان بسیاری را در شاخه های هنری یاد شده به خود دیده که آگاهی از زندگی و تلاش آن عزیزان، نمونه و الگویی مناسب برای نسلهای آتی و علاقمندان به حفظ و حراست از داشته های ارزشمند معنوی و ارتقا و اعتلای فرهنگ و هنر این شهرستان خواهد بود.

 از این رو در کتاب مذکور به مرور تاریخچه هشت دهه فعالیت تئاتر و سینمای مرتبط با شهرستان دماوند توسط هنرمندان این خطه پرداخته شده است. در حالی که در میان فعالان و پیشکسوتان، برخی از این سرمایه های ارزشمند شهرستان دماوند جزء اساتید و مفاخر هنر سینما و تئاتر کشور به حساب می آیند.

چند دهه گذر در کوچه باغهای تئاتر و سینمای دماوند دارای فصول و بخشهای متعددی به قرار ذیل است:

۱ – پیدایش تئاتر و سینما –

۲- نمایشهای سنتی و آیینی (تعزیه و شبیه خوانی) و دماوند

۳- گامهای نخستین تئاتر و سینما قبل از انقلاب اسلامی

۴- تئاتر و سینمای دماوند قبل از انقلاب اسلامی

۵- از بام ایران (معرفی مهمترین آثار، فعالیتهای هنری و زندگینامه بیش از ۹۰ نفر از هنرمندان شهرستان دماوند در عرصه هنرهای نمایشی، سینما و… در گستره کشور و شهرستان، اعم از درگذشتگان، پیشکسوتان، فعالان دهه های پیشین تا هنرمندان جوان و نسلهای امروزی، بزرگوارانی همچون مجید محسنی، حسین محسنی، اسحاق خانزادی، قاسم قلی پور، دکتر مهدی علمداری «پدر تئاتر معاصر دماوند»، اسدالله اعلایی، سیف الله خلجی، محمد دهقانی، علیرضا علیجانی، احمد نصیری نیا، بهرام طایی صفت، سهراب همتی، حمیدرضا آشتیانی پور، علیرضا آشتیانی پور، مهرداد علمداری، شهرام لاسمی، امیر مسعود علمداری، فاطمه طیبی، الهه رضایی، مهرداد قلی پور، سیامک انصاری، کاوه خداشناس، رضا نصیری نیا، مراد شیرمحمدی، سید مجید رحیمی، مجید آشتیانی پور، جواد آقایی، روح الله فتاح دماوندی، مهدی قربانی، محمود ناظری، محمدحسین میربابا، حسین ناصری، حسن ملایی، امیر نخجوان، سیاوش فضلی، علی نوروزقزوینی، سعید تاجیک، عرفان قاسم پور، سمیه الیاسی، حسن بصیری، محمداقبال رجبی، هادی آصفی، محمدجواد بشارت، سید حسین جوادی و…)

۶- تئاتر و سینمای دماوند، دوران پس از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

۷ – تئاتر و سینما پس از افتتاح اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند (۱۳۷۳)

۸ – آثار هنرمندان تئاتر و سینمای دماوند با موضوعات مربوط به شهرستان

۹ – مهمترین رویدادهای تئاتر و سینمای دماوند

۱۰- تئاتر و سینمای دماوند در قاب مدیران (به تفکیک عملکرد روسای اداره ارشاد و انجمن های نمایش و سینماگران جوان دماوند از ابتدای فعالیت تا اکنون)

۱۱ – دوران طلایی، همراهان همیشگی و…