۱۰۰۰ تن سیب در آستانه فساد، چرا سیب مورد نیاز خراسان شمالی از ارومیه تأمین می‌شود؟
۱۰۰۰ تن سیب در آستانه فساد، چرا سیب مورد نیاز خراسان شمالی از ارومیه تأمین می‌شود؟
رئیس اتحادیه میوه و تره بار مرکز خراسان شمالی گفت: سیب خراسان شمالی با توجه به نوع بسته‌بندی کیفیت مناسبی ندارد و به همین دلیل فروشندگان رغبتی برای خرید سیب استان ندارند و سیب‌ها در سردخانه در حال فساد است.

امید فیروزه با اشاره به اینکه متاسفانه سیب‌های دپو شده در سردخانه‌های خراسان شمالی در حال فاسد شدن است٬اظهار داشت: در روزهای ابتدایی سال و بهار میوه‌های بهاری به بازار می‌آیند و به همین دلیل بازار میوه‌هایی مانند سیب و پرتقال افت کرده و قیمت هر کیلو سیب دماوند که ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان بود اکنون به ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان کاهش یافته است.

وی افزود: در حال حاضر سیب‌های بازار در خراسان شمالی از نوع درجه یک است و سیبی که در سردخانه دپو شده کیفیت ندارد و به همین دلیل مشتری کمی دارد.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار بجنورد در پاسخ به گلایه باغداران خراسان شمالی درباره خرید نکردن تنظیم بازار از سیب استان خاطرنشان می‌کند: سیب تولید شده در خراسان شمالی به دلیل مصرف پایین در استان خریداری نمی‌شود. سیب تنظیم بازار از باغداران استان خریداری شده اما به دلیل عدم وجود مشتری٬ این سیب‌ها مشتری ندارند.

فیروزه گفت: متأسفانه علاوه بر پایین بودن کیفیت، سیب استان بسته بندی خوبی ندارد و همین عوامل باعث می‌شود بازاریابی خوبی نداشته باشد.کشاورزان باید به گونه ای محصولات شان را مدیریت کنند که در قالب درجه بندی‌های یک، ۲ و ۳ به فروش برسد نه این که همه محصولات‌شان را به امید گران شدن نگه دارند و در چنین شرایطی متضرر می‌شوند.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار مرکز خراسان شمالی گفت: سال گذشته به دلیل سرمازدگی باغات، قیمت سیب در این ایام افزایش یافت و امسال کشاورزان به امید گران شدن، محصولات‌شان را در زمان برداشت به بازار عرضه نکردند و اکنون که بازار با افت قیمت مواجه شده است، متضرر و گلایه مند شدند.

این روزها خبر فاسد شدن بیش از ۱۰۰۰ تن سیب در سردخانه‌های خراسان شمالی در فضاهای خبری استان منتشر شده و به گفته سردخانه‌داران استان سیب استان خراسان شمالی در حالی مشتری ندارد و پول باغداران پرداخت نمی‌شود که سیب مورد نیاز بازار خراسان شمالی از استان آذربایجان غربی تامین می‌شود.

در پنج سال اخیر بیش از ۶۵ هکتار از باغ‌های پایه رویشی سیب در شهرهای استان خراسان شمالی توسعه یافته که نسبت به پایه‌های بذری مزایای بسیاری از جمله عملکرد بیشتر واحد سطح، کیفیت مطلوب داشته و در سال ۹۹ حدود ۳۷ هزار تن سیب از باغات خراسان شمالی برداشت شد.