جعفر میرزاملکی به روند سامانه رصد اشتغال در شهرستان دماوند درسال ۹۹ اشاره و اظهار کرد: دریک سال گذشته، سه هزارو ۳۰۲ مورد اشتغال در سامانه ملی رصد توسط ۹نهاد ثبت شده که شامل ۴۵۴ مجوز توسط فنی و حرفه ای شهرستان، اداره بهزیستی ۶۴ مجوز، ۱۹۴۰مجوز توسط اداره صنعت و معدن شهرستان، میراث فرهنگی ۱۳۶مجوز، کمیته امداد امام خمینی(ره) ۴۴، جهاد کشاورزی۵۱۰، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۱۷، صندوق کارآفرینی امید ۳۲ و بنیاد شهید ۳۵مجوز است.
وی با بیان اینکه ۳۳۱۲ نفر میزان تعهد اشتغال شهرستان بوده، ضمن تاکید برهمکاری سایر دستگاه های اجرایی در تحقق این امر، گفت: امسال توانستیم آمار صددرصد تعهد خود را محقق کنیم.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی شهرستان دماوند با اشاره به تعداد ثبت نام شده ها در بخش جویای کار به این نهاد نیز افزود: امسال ۷۹۸ نفر جویای کار در این نهاد ثبت نام کردند که ۴۵۴نفر مشغول به کار شدند.
این مسئول همچنین درخصوص پرداخت تسهیلات جهت حمایت بخش تولید و اشتغال نیز خاطرنشان کرد: امسال به دلیل عدم اختصاص بودجه به بخش مشاغل خانگی وامی پرداخت نشده است ولی در بخش تسهیلات پرداختی حمایتی از طرف نهادهایی همچون بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) بالغ بر۲۴۱میلیارد و ۶۴۷میلیون و ۶۰۰هزار ریال پرداختی با نظارت این نهاد صورت گرفته است.
وی تعداد اشتغال ایجاد شده با پرداخت تسهیلات حمایتی را ۴۰۷ مورد اعلام و اضافه کرد: امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا و در راستای حمایت به مشاغل آسیب دیده، ۳۸۲مورد تسهیلات به این بخش پرداخت شد که بالغ بر ۳۵میلیارد ریال بوده و موجب حفظ اشتغال ۱۶۱۲نفر شده که عمدتا بخش رستوران و صنایع غذایی بودند.
میرزاملکی در ادامه به اجرای طرح کارورزی اشاره کرد و بیان داشت: طرح کارورزی که باهدف آشنایی دانش آموختگان دانشگاهی با محیط کسب و کار است، در قالب قرارداد سه ماهه منعقد و ماهانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزارتومان پرداخت می شود که در طول این مدت از ناحیه دولت تحت پوشش بیمه مسولیت هستند.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دماوند افزود: در سال ۹۹ تعداد۱۸ قرارداد منعقد شده و این درحالی است که سهمیه شهرستان ۴۰ قرارداد بود و به دلیل عدم همکاری دستگاه های اجرایی تنها ۳۰درصد این سهمیه محقق شد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی دماوند با اشاره به اجرای طرح مشوق بیمه کارفرمایی و انعقاد ۱۸مورد قرارداد با جویندگان کار در شهرستان، گفت: این طرح در راستای تشویق کارفرمایان به جذب نیروی کار فارغ التحصیل دانشجو است و کارفرما از ۲۳درصد حق بیمه معاف می شود؛ با توجه به اجرای این طرح از مهرماه و تعداد ۲۵قرارداد سهمیه شهرستان درسال جاری، تاکنون ۷۵درصد آن محقق شده و دماوند رتبه دوم استان را کسب کرده است.
تحویل ۱۷۵واحد مسکن مهر به متقاضیان درسال ۹۹
میرزاملکی با تاکید براینکه امسال ۱۷۵واحد مسکن مهر تحویل متقاضیان شد، ادامه داد: مسکن مهر امام رضا (ع) سایت گیلاوند کلیه واحدها تحویل شده و تنها ۳۰ واحد در مسکن مهر۱ باقی مانده که با پیشرفت ۷۰درصدی در حال انجام است ولی در سایت مسکن مهر مهرآباد رودهن حدود ۱۸۰واحد باقی مانده که به علت تورم و عدم پرداخت به موقع اعضا و همچنین اختلافات بین شرکت و پیمانکار دچار مشکل شده ولی طبق بررسی صدور گرفته تا چند ماه آینده پروژه به اتمام می رسد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان دماوند درخصوص نظارت بر تعاونی های شهرستان، اظهار داشت: در سطح شهرستان دماوند ۵۰۰ تعاونی دارای پرونده و ثبت شده هستند که تعاونیهای فعال و غیرفعال در حال شناسایی و پایش میباشند.
وی با بیان اینکه امسال ۷تعاونی جدید تشکیل و یک مورد منحل شد، گفت: امسال در بحث اشتغال حوزه تعاون ۲۶۵ مورد و جذب عضو ۲۴۹نفر بوده و تعداد ۹۷ مجمع را برای شرکت تعاونی ها برگزار کردیم.
این مسئول با اشاره به اینکه یکی از تهدیدات حوزه اشتغال شهرستان که این فرصت را از بومیان منطقه می گیرد وجود اتباع خارجی به ویژه اتباع خارجی غیرمجاز است، گفت: در این راستا امسال ۱۱۹ مورد بازرسی توسط این نهاد صورت گرفته که تعداد۳۲۱ نفر اتباع غیرمجاز شناسایی شدند.
میرزاملکی ادامه داد: جمع جریمه وصولی از کارفرماهای متخلف یک میلیارد و ۲۷۰میلیون ریال و معرفی به دادگاه ۲۹ مورد و همچنین تعداد نیروی کار جایگزین ایرانی به جای اتباع ۹۰ نفر بود؛ همچنین با توجه به گشت های مشترک صورت گرفته با نهادهای نظارتی شهرستان، شناسایی ۴۳ نفر اتباع نیز در بین صنوف طی ۱۷گشت صورت گرفت.
وی تصریح کرد: همچنین حوزه عملکرد واحد بازرس کار، بازرسی ادواری از کارگاه ها ۴۹۵ مورد و بازرسی موردی ۸۷مورد بوده و بررسی حادثه که با توجه به مکاتبات قوه قضائیه با این نهاد صورت می گیرد، ۱۶ پرونده بود.
این مسئول تعداد کل مقرری بگیران بیمه بیکاری شهرستان را ۳۱۹ نفر اعلام کرد و گفت: اشتغال مجدد مقرری بگیران درسال جاری ۵۳ نفر، معرفی مقرری بگیران به فنی و حرفه ای جهت آموزش ۲۸ نفر و برگزاری کلاس پیگیری از اعتیاد و بهداشت روان بصورت مجازی برای ۴۶ نفر انجام شد و همچنین دو کارگاه مشمول خانه بهداشت شناسایی و یک خانه بهداشت تاسیس گردید که برای ۱۵نفر دوره آموزش بهداشت یاران بصورت مجازی برگزار شد.
وی همچنین با اشاره به عملکرد این نهاد در واحد روابط کار، گفت: تعداد ۴۱۱ نفر تنظیم دادخواست جهت درخواست حقوق و مزایای معوقات از کارفرما داشتند و در مراجع حل اختلاف منجر به صدور رای شده که تعداد آرای صادره در هیات تشخیص ۳۹۰ و تعداد آرای صادره در هیات حل اختلاف ۱۲۴ رای بود که خوشبختانه ۶۰درصد آرای صادره به صورت سازشی مرتفع شد.
شهرستان دماوند از جمله شهرستان های شرق استان تهران است که در ۴۵کیلومتری پایتخت قرار دارد.