انتظارات رهبر معظم انقلاب اسلامی ازشوراهای اسلامی شهر و روستا
انتظارات رهبر معظم انقلاب اسلامی ازشوراهای اسلامی شهر و روستا
امام خامنه‌ای در طی سال‌ها گذشته در دیدارها و پیام‌های خود خطاب به نمایندگان مردم در شوراها نكات راهبردی و مهمی را اعلام كرده‌اند. اكنون كه در آستانه انتخابات شوراها هستیم، توجه به آن برای همگان لازم است.

اشاره: امام خامنه‌ای در طی سال‌ها گذشته در دیدارها و پیام‌های خود خطاب به نمایندگان مردم در شوراها نکات راهبردی و مهمی را اعلام کرده‌اند.

✔️ اکنون که در آستانه انتخابات شوراها هستیم، توجه به آن برای همگان لازم است.

۱- هم در تبیین ویژگی‌های کاندیداهایی که این مسؤولیت سنگین را باید برعهده بگیرند.
۲- هم مطالبه‌ی این وظایف، از اعضای منتخب
۳- هم در سنجش و ارزیابی عملکرد شوراهای اسلامی شهر و روستا.

☑️اصول انتظارات رهبری از شوراها

مهم‌ترین توصیه‌ی اینجانب اولاً مربوط به سیاست‌ها و برنامه‌های کاری شما (ثانیا)
درباره‌ی گزینش مدیریت شهر و روستا است:

الف -سیاست ها وبرنامه ها
۱-تسهیل زندگی مردم در کارهایی که به شهرداری‌ها مربوط است
۲-برطرف کردن معضلات شهر و روستا
۳-سالم‌سازی محیط زیست
۴-حفظ اصالت اسلامی و ملی در ساخت و سازها
۵- استقرار بخشیدن به جو اسلامی و فرهنگی سالم
۶-پرداختن به نیازهای فوری‌تر در عین اهتمام به کارهای زیربنایی
۷- اولویت دادن به مناطق مستضعف نشین
۸-تأثیرناپذیری از نفوذ ثروتمندان و جاذبه‌ی ثروت
۹-رعایت دقیق قوانین و عدم تخطی از آن با حیله‌های شبه قانونی
۱۰- رعایت ویژه‌ی محرومان، آلوده نشدن به اسراف
۱۱-هدر ندادن بیت المال با تجملات زائد و سفرها و مراسم غیرالزام
۱۲- در یک کلمه رعایت تقوا و تدبیر و پشتکار، و بهره‌گیری از دانش و تجربه
مواد عمده‌ی توصیه‌ی نخست اینجانب است. (دوم شهریور ۱۳۸۲)

🔸خدمت به مردم با روحیه بسیجی :
با تکیه و امید به فضل الهی بار این مسؤولیت را بر دوش کشیده همه‌ی توان خود را به ادای وظایفی که در قانون برای این شوراها معین است، مصروف کنند و خدمت به مردم را که از بزرگترین عبادات است سرلوحه‌ی همه‌ی‌انگیزه‌های خود قرار دهند.( ۸اردیبهشت ۱۳۷۸)

🔸از آن‌جا که شوراها از مظاهر مشارکت مردمی و برای تسهیل امور مردم است، اعضاء محترم ارتباط دائمی خود با مردم و حضور در میان آنان و اطلاع از مشکلات آنان را وظیفه‌ی مستمر خود بدانند و دسترسی مردم را به خود، آسان سازند.(۸اردیبهشت ۱۳۷۸)

🔸معیار مردم برای قضاوت در مورد مسؤولان و مدیران کشور، عملکرد آن‌ها در عرصه خدمتگزاری به ملت است و هیچ کاری فوری‌تر و مهم‌تر از خدمت به مردم وجود ندارد.(۱۳۸۱/۱۲/۱۹)

🔸از اولین روز آغاز به کار و بدون هدر دادن حتی یک روز، شانه به زیربار سنگینی که بر عهده‌ی شما نهاده شده بدهید و مسابقه در خدمت‌رسانی را آغاز کنید.(۱۳۸۲/۲/۶)

🔸برادران و خواهران گرامی، بدانند که وعده و ادعا برای قانع کردن مردم کافی و کارآمد نیست. مردم وفادار ما، تشنه‌ی عمل و صداقت‌اند و هرجا از آن نشانی ببینند همدلی و همکاری و وفاداری خود را نثار می‌کنند. دوران چهارساله دوران آزمایش شما در چشم مردم نیز هست. (پنجم اردیبهشت ۷۸)

🔸کار امروز شما، داوری فردای مردم و حکم عادلانه‌ی ذات اقدس الهی در یوم‌الحساب را تعیین خواهد کرد. (۵اردیبهشت ۸۲)

🔸عمل به وظایف قانونی شوراها :
حدود و وظایف شوراهای اسلامی که در قانون معین شده باید در قول و عمل به‌طور کامل رعایت شود. اعضاء شوراها وظایف خود را به درستی بشناسند و بر تحقق آن همت بگمارند و چیزی را که در قانون پیش بینی نشده ویا به‌خاطر واقعیت‌های کشور و دولت، قادر به انجام دادن آن نیستند وعده ندهند و مردم را از کمک و اقدام شوراهای اسلامی مایوس نسازند. (۸اردیبهشت۱۳۷۸)

🔸وظایفی که برای شوراها در قانون ذکر شده، همان وظایفی است که اگر شوراهای ما ان‌شاءاللَّه بتوانند این وظایف را به‌طور کامل به انجام برسانند، بسیاری از مشکلات جاری مردم برطرف خواهد شد و این موارد را قانون‌گذاران با دقّت در قانون اساسی و در قانون عرفی معین کرده‌اند.( ۱۳۷۸/۳/۴)

🔸تفاهم و همدلی و دوری از مناقشات سیاسی و جناحی :
برای کسب توفیق در وظایف شوراهای اسلامی، شرط اول آن است که اعضاء شوراهای اسلامی هر شهر یا روستا در عمل با یکدیگر تفاهم و همدلی داشته باشند. بدون این شرط مهم، یقینا این نهاد تازه تأسیس نخواهد توانست برای مردم منشأ خیر و صلاح اصلاح می‌گردد. مناقشات سیاسی و جناحی و ورود در هر اقدامی که اعضاء شورای اسلامی را از اتحاد عملی خود دور کند، برای این شوراها مضر و ناروا است.(۱۳۷۸/۲/۸)

🔸یک شرط اساسی آن است که‌انگیزه‌های جناحی و حزبی، این شوراها را عرصه‌ی تاخت و تاز خود نکند و آن‌را از کار اصلی خود باز ندارد.(۱۳۸۲/۲/۸)

🔸دخالت جناح‌بندی‌ها وانگیزه‌های حزبی و گروهی و شخصی و طایفگی در این وظیفه‌ی مهم، زهر مهلکی است که شوراها را از کار می‌اندازد و آن‌را کم سود و گاه، زیانبخش می‌سازد. (۸اردیبهشت ۸۶)

ب-گزینش، نظارت و همکاری با شهرداران و دهیاران :
در انتخاب شهرداران و دهیاران، مهم‌ترین خصوصیتی که باید رعایت شود، کاردانی و صلاحیت‌های دینی و انقلابی است. شوراهای اسلامی در این انتخاب مهم لازم است به امانتداری و تدین و توانایی اجرایی این برگزیدگان کمال اهتمام را بورزند. (۱۳۷۸/۲/۸)

🔸شوراهای شهر و شهرداران سراسر کشور باید امانتدار «رأی، اعتماد، محیط زندگی و اخلاق و فرهنگ مردم» باشند که یکی از مصداق‌های مهم امانتداری رأی مردم، انتخاب شهرداران «امین، قابل اعتماد، با کفایت، پاکدامن، متدین، شجاع، ساده زیست، مردمدار و مقید به انضباط مالی» است. (۱۳۸۱/۱۲/۱۹)

🔸در نظارت و حسابرسی از کار شهردار و دهیار نیز، شورا باید عینا همین امر مهم را در برابر چشم داشته باشد و جز تکلیف بزرگ الهی خود، چیزی را در نظر نگیرد. (۱۳۸۶/۲/۸)