در یادداشت قبل اشاره شد رفتار کاندیداها و رای دهندگان در انتخابات شوراهای شهرهای کوچک و روستاها با شهرهای بزرگ تفاوت دارد . بیشتر در تحلیل انتخابات به سرجمع میزان مشارکت و نهایتاً به پایتخت یا مراکز استان ها توجه می شود در حالیکه کشور متشکل از تعداد زیادی شهر با جمعیت کم و هزاران روستا است که فضایی متفاوت از ۳۱ مرکز استان یا تعداد کمی شهر پرجمعیت کشور دارد .
اکثریت شهرها ( غیر از چند شهر جدید التاسیس ) تجمیع یافته از روستاهای کوچک و بزرگی هستند که به تدریج درهم ادغام شده و در قامت یک شهر تجلی یافته اند و نام همان روستاها به عنوان نام محلات شهر حفظ شدهاست . کاملترین شیوه شکل گیری چنین شهرهایی را در تهران می توان دید . روستای تهران در طول زمان توسعه پیدا کرده و روستاهای اطراف از نارمک ، طرشت ، کن تا لویزان و… به آن منضم شده و شهری را به وجود آورده که ان روستاها اکنون یک محل و منطقه شهرداری محسوب می شود .
در شهرهای مدرن اهل کدام محل بودن یا به اصطلاح عامیانه “بچه محل” بودن صرفاً یک ادبیات محاوره ای است و کاربرد دیگری ندارد . به عنوان مثالی که به بحث این یادداشت مربوط می شود ، در انتخابات شوراهای شهرهای بزرگ دیده نمی شود که کاندیدایی خود را منتسب به محل خاصی در شهر نماید چرا که هیچ تأثیری در سبد رای نهایی وی نخواهد داشت . این موضوع اگرچه نه به صورت کامل اما تا حدود زیادی در مورد قومیت گرایی هم صادق است . در شهرهای بزرگ نگاه به کارایی و تخصص کاندیداها می باشد ، از این رو اینکه کاندیدا اهل کدام محل شهر و چه قومیتی دارد برای رای دهندگان فاقد اهمیت است . اما در شهرهای کوچک با وضعیتی متفاوت روبرو هستیم . در این شهرها هم تعدادی روستا یا نقاط جمعیتی پراکنده که عموماً پیشینه کشاورزی و دامداری داشتهاند در هم ادغام و یک شهر را به وجود آورده اند ولی این ادغام و ایجاد ” یک کل ” بیشتر جنبه صوری دارد و تبدیل به یک درک کامل نشده است ، زیرا کماکان جبههگیری و تقابل میان “علیا و سفلی” ، ” شرق و غرب” و ” بالا و پایین ” دیده می شود در حالیکه به ظاهر دیگر وجود ندارد . زنده بودن این تقابل در هنگام انتخابات شورای شوراهای شهر به خوبی دیده می شود . کاندیداها برای رای آوری به حسب و نسب و محل متوسل میشوند نه به تخصص و کارآمدی و برای رای دهندگان هم بچه محل بودن اولویت اول در انتخاب است نه کارنامه . مصداق این توصیف سبد رای کاندیدا هاست وقتی دیده می شود بیشترین رایی که کاندیداها به دست می آورند از محلی است که خود را به آن وابسته می دانند و می سازند. این نوع نگاه دو آسیب عمده ایجاد می کند . نخست آن که انتخاب فرد بر اساس محل لزوماً به معنای انتخاب فرد اصلح نیست چرا که فرد اصلح ممکن است به محل دیگری تعلق داشته باشد . آسیب دیگر اینکه در این نوع انتخاب کردن معمولاً تخصیص سهمیه هم انجام می گیرد و نهایتاً برای هر محل یک ( کاندید ) سهم در نظر گرفته میشود حال آنکه ممکن است در یک محل دو یا بیشتر افراد واجد صلاحیت برای حضور در شورا وجود داشته باشد که با این سهمیه بندی عملا نیروی کارآمد از صحنه خارج خواهد شد.
شهرهای کوچک با مشکلات مختلفی روبرو هستند و شاید یکی از مهمترین و پررنگ ترین مشکلات تثبیت نشدن مفهوم “شهر” و “فرهنگ شهرنشینی” است. باید پذیرفت که اکنون “شهری” وجود دارد و باید رفتار و تصمیمات مبتنی بر وجود یک هویت یکپارچه شکل بگیرد . باید بپذیریم اجداد ما ساکنین قدیم روستا هایی بودند در “سفلی و علیا” ، “بالا و پایین” و “شرق و غرب ” اما امروز ما ساکنین یک شهر در قالب محلاتی با اسامی مختلف هستیم . اگر این درک شکل بگیرد قطعاً رفتارهای متفاوتی را شاهد خواهیم بود و مهمترین تغییر رفتار در انتخابات شورای شهر نمایان می گردد ؛ در جایی که کاندیداها برای معرفی خود به سابقه تخصص و توانمندی خود اشاره خواهند کرد و رای دهندگان وزن کارآمدی کاندیداها را می سنجند نه نام محل را .
بازخوانی انتخابات شوراها ؛ محله گرائی و قومیت گرائی
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
پیشران سوم :صنعت و معدن نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۵ )
ادامه پیشران دوم (کشاورزی) : دامداری( دام و طیور) نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۴ )
اولین پیش شماره «فصلنامه ره آورد» منتشر شد.
در این شماره می خوانیم:➖ فراخوان کتاب روایت قرن➖ انتشار « دیوان نورس دماوندی »➖ نظام مسـائل شهرسـتان دماونـد➖ عاشورا ، طلوع حسین (ع) است➖ همایش گرامیداشت عارف کربلایی « مولا عبدالرحیم دماوندی»➖ کتیبه پارچه ای ترکیب بند محتشم در حسینیه محله فرامه➖ انتشار کتاب « چند دهه گذر در کوچه باغ های تئاتر و […]
نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۵ )
معادن و صنایع معدنی مزیتهای قابل توجهی برای پیشرفت اقتصاد دارند. شهرستان دماوند همپای استان و کشور هم از این مزیت میتواند برخوردار باشد ، در حال حاضر ذخایر معدنی متفاوت و زیادی در شهرستان به علت کوهستانی بودن وجود دارد .
نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۴ )
شهرستان دماوند از قدیم الایام مرکز تولید دام بوده است به طوری که اکثر خانوادهها در شهر و روستا بخش زیادی از نیاز خود اعم از گوشت ، تخم مرغ ، شیر ، کره و پنیر را خودشان تهیه کرده و یا برای فروش عرضه میکردند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
جدیدترین آمار جمعیت کشورهای جهان در سال ۲۰۲۲
جمعیت کشورهای جهان در سال 2022 نزدیک به 7.9 میلیارد نفر است که رشدی قابل توجه داشته است، پس ادعای این که جمعیت جهان در آینده نزدیک به 10 میلیارد نفر برسد چندان هم واهی به نطر نمی آید. اما تا به حال فکر کرده اید که در پی رشد روزافزون جمعیت دنیا، چه مشکلاتی گریبان گیرِ جهانیان خواهد شد؟
مردم خسته از سگهای بلاصاحب
چند سالی است سگهای بلاصاحب در شهر زیاد شده است و هر از چند گاهی شنیده میشود مثلا این ماه شهرداری ۵۰۰ سگ جمع کرده است، اما وقتی به منظره شهر نگاه میکنی واقعیت را چیز دیگری میبینی.
خودسوزی فرزند یک شهید و عبرت های آن!
در اخبار خواندیم که فرزند یک شهید یاسوجی بعلت علت مشکلات بیکاری و اقتصادی دست به خودسوزی زد.البته ،هیچ شرایطی مجوز چنین اقدامی نیست.لکن باید دید که چه عواملی باعث این اقدام دردناک شده است؟
کلیات آسیب های اجتماعی در شهرستان دماوند ( بخش دوم )
با نگاهی به شرایط اجتماعی فعلی شهرستان دماوند وتغییرات وتحولاتی که در این منطقه در سالهای متمادی پدید آمده،می توان آسیب های موجود را به دو دسته تقسیم نمود.
کوتاه درباره طرح صیانت از مخاطبان در فضای مجازی
هنوز یادمان نرفته چطور اجرای نامناسب، بدون پیوست رسانهای و اقناع افکار عمومی و در بازه زمانی غیر دقیق افزایش قیمت بنزین، منجر به برهم خوردن نظم عمومی شد. پس توجه به فرامتن برای اجرای تصمیمات که دربرگیری بالایی دارند، گاها از خود آن تصمیم هم مهمتر هستند.
شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی؛زیرساخت توسعه پایدار کشور
صنایعدستی ایران یکی از بهترین نمونههای اشتغال پایدار، و در عین حال صنایع خُرد- و در برخی موارد سبز- محسوب میشود که دارای محاسن دیگری مانند توجه به ارزشها و سبک زندگی اصیل ایرانی - اسلامی، ارزش افزودۀ بالا، اتکا به دانش و فناوری بومی، عدم نیاز به واردات در بسیاری موارد و امکان آموزش کوتاهمدت است.
سیمای کشاورزی دماوند ؛ درمصاحبه با دکتر اردلانی، مدیر جهاد کشاورزی دماوند / بخش اول
تحلیل داده های کشاورزی در هر سال و مقایسه با سال های اخیر آن و با سال های دراز مدت حداقل تا ۲۰ ساله گذشته و یا بیشتر می تواند گذشته، حال و آینده کشاورزی هر منطقه را تبیین کند تا همه مردم از وضعیت کشاورزی خبر داشته باشند و هم مسئولان بتوانند برنامه ریزی دقیق تری انجام دهند.
تیم عملیاتی روستا بازارها در استان تهران ایجاد میشود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از ایجاد تیم عملیاتی روستا بازارها به منظور کاهش فاصله قیمت محصولات کشاورزی از تولید تا مصرف و حذف دلالان خبر داد.
در باره از بین رفتن محصولات کشاورزی مقصر کیست؟ دولت یا کشاورزان ؟
دوروز قبل مصاحبه ای از قول آقای فصاحت رئیس سازمان جهاد کشاورزی منتشر شد، مبنی بر اینکه: "وزارت صمت مقصر اصلی فاسد شدن هزاران تن میوه در استان تهران است". با مشاهده این مصاحبه بنظرم رسید،به عنوان کارشناس ارشد در حوزه آب و کشاورزی مسائلی را مطرح کنم و به بحث وبررسی بگذارم، تا اگر دید گاه های متفاوت وحتی مخالفی وجود دارد، ارائه گردد و موجب روشن شدن اذهان مردم ،کشاورزان و مسئولان گردد.
وزارت صمت مقصر اصلی فاسدشدن هزاران تن میوه در استان تهران است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با تأکید بر قیمتگذاری نادرست وزارت صمت و تأثیر آن بر بازار میوه شب عید گفت: بیش از ۳ هزار تن سیب و دهها هزار تن پرتقال در سردخانهها در حال فاسد شدن است.
اولین پیش شماره «فصلنامه ره آورد» منتشر شد.
در این شماره می خوانیم:➖ فراخوان کتاب روایت قرن➖ انتشار « دیوان نورس دماوندی »➖ نظام مسـائل شهرسـتان دماونـد➖ عاشورا ، طلوع حسین (ع) است➖ همایش گرامیداشت عارف کربلایی « مولا عبدالرحیم دماوندی»➖ کتیبه پارچه ای ترکیب بند محتشم در حسینیه محله فرامه➖ انتشار کتاب « چند دهه گذر در کوچه باغ های تئاتر و […]
نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۵ )
معادن و صنایع معدنی مزیتهای قابل توجهی برای پیشرفت اقتصاد دارند. شهرستان دماوند همپای استان و کشور هم از این مزیت میتواند برخوردار باشد ، در حال حاضر ذخایر معدنی متفاوت و زیادی در شهرستان به علت کوهستانی بودن وجود دارد .
نظام مسائل کشور استان شهرستان ( ۴ )
شهرستان دماوند از قدیم الایام مرکز تولید دام بوده است به طوری که اکثر خانوادهها در شهر و روستا بخش زیادی از نیاز خود اعم از گوشت ، تخم مرغ ، شیر ، کره و پنیر را خودشان تهیه کرده و یا برای فروش عرضه میکردند.
«تعیین کسب و کارهای مزیت دار شهرستان دماوند»
شهرستان دماوند نام یکی از شهرستانهای استان تهران است. این شهرستان، منطقهای سرسبز و خرم است که نام اسطورهای کوه دماوند را با خود به همراه دارد. در این یادداشت به مزيتسنجی و اولويتبندی كسبوكارهای موجود در شهرستان دماوند پرداخته شده است.
فراخوان کتاب ” روایت قرن “
“مقدمه” تاریخ، آیینه گذشته است. تاریخ برای امروز توشه راه است و برای فردا، چراغ راه.خواندن تاریخ و خوانش حوادث تاریخی راهگشای ما برای همیشه و همه جا است. با آگاهی های تاریخی و حافظه ی قوی تاریخی است که در لابلای گرگ و میش حادثه ها گم نمی شویم و راه را می یابیم.یک […]
فتح دماوند بر روی دو دست
یونس همیشه آرزو داشت قله دماوند را فتح کند و با ارادهای که داشت هفته گذشته به این آرزوی دیرینه خود رسید و توانست روی دو دست خود فاتح دماوند شود.
حضور مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران در شهرستان دماوند
مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران در شهرستان دماوند حضور یافت
سامانه «اینو گام» در تهران رونمایی شد
معاون سازمان ورزش شهرداری تهران از رونمایی سامانه گام شمار ورزشی "اینو گام" به صورت آزمایشی خبر داد.
آمار رسمی صعود به دماوند منتشر شد
فدراسیون کوهنوردی ایران برای اولین بار و بعد از مدت های طولانی آمار رسمی کوهنوردان صعودکننده به دماوند را اعلام کرد.
اختتامیه جشنواره فرهنگی-ورزشی شهرستان دماوند
این جشنواره در راستای گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برگزار شده است.