حفاظت از تمامیت ارضی کشاورزی یکی از مهمترین عوامل توسعه و تثبیت کشاورزی مناطق است وتغییر کاربری اراضی و منابع طبیعی تهدیدی برای امنیت غذایی وامنیت انسانی به شمار می رود.
همه ساله شاهد تغییر کاربری بهترین اراضی کشاورزی هستیم که به دلایل متعددی در چرخه غیرکشاورزی قرار می گیرد که مهمترین تغییر این اراضی برای ویلاسازی خوش نشینان است.
نگاهی به این ویلاسازی ها در دل مزارع روستایی و جنگل ها، قلب هر انسان علاقمند به طبیعت را آزرده می سازد که بی رحمانه در اعماق جنگل ها و مزارع روستائی آهن و آجر مانند قارچ سر در می آورد و متاسفانه گوش کسی هم بدهکار نیست.
اخیراً رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در پاکدشت اعلام کرد که موضوع تغییر کاربری اراضی عمده مشکل کشاورزی استان تهران است و در ادامه بیان کرده که هر کشاورزی پنج سال در زمین زراعی خود محصولی نکارد، مالکیت آن زمین به نفع دولت مصادره می شود و افزوده است که در اولویت کار جهاد کشاورزی است که در قالب تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی، اعمال قانون نماید.
ایشان برخی مشاوران املاک را مقصر دانسته است که با دلالی به تغییر کاربری اراضی کشاورزی دامن می زنند و قانونی هم برای مقابله با آن ها وجود ندارد و قصد داریم که در ۱۵روز آینده واحدهای مشاور املاک غیرمجاز را که نقش مهمی در تغییر کاربری اراضی دارند را پلمب نماییم.
“ره آورد” در گذشته موضوع مشاورین املاک را بارها مطرح کرد که دماوند با بیش از ۲۸۰۰بنگاه مشاور املاک، تیشه به ریشه کشاورزی دماوند می زنند یعنی به ازاء هر ۱۰۰نفر یک واحد املاک وجود دارد.
نگاهی به گرمابسرد در دورترین نقطه جنوبی دماوند تا روستاهای پشت کوه، ازآبعلی و مهرآباد و مشاء تاآبسرد وکیلان، چشم همشهریان را به جای دیدن دفاتر خدمات کشاورزی و لوازم آن، به بنگاه های معاملات املاک و مصالح فروشی روشن می کند.
با توجه به هشدار دادستان محترم نسبت به این پدیده افزایش بنگاه ها نمی دانیم چرا اداره صنعت و معدن و اتاق اصناف اقدام قاطع ومناسب به عمل نمی آورد. امیدواریم فرماندار محترم به عنوان نماینده عالی دولت نسبت به این موضوع تدبیر لازم را به عمل آورد تا شاهد افزایش بی حد وحصر این بنگاه ها نباشیم.
البته تغییر اراضی زمین های کشاورزی دلایل دیگری مانند سرمایه ای کردن زمین کشاورزی، ریسک بالای فعالیت های کشاورزی و عدم بازدهی لازم،نداشتن الگوی کشت منطقه ای، گرانی لوازم و نهاده های کشاورزی مانند بذر و کوه و سم و …، نبودن صنایع تبدیلی مورد نیاز منطقه، عدم خرید تضمینی وبه موقع فروش نرفتن محصولات و تلف شدن آن در بعضی از سال ها و … دارد که باید توسط کار کارشناسان واهالی مطبوعات به آن پرداخته شود
- نویسنده : محمد آقایی