حال و روز همسایه شرقی و درس و عبرت آن
حال و روز همسایه شرقی و درس و عبرت آن
اوضاع افغانستان مظلوم به شدت بحرانی و پیچیده است.مردم افغانستان نگران ازآینده نامعلوم خود هستند. در روزهای اخیر پیرامون طالبان و موضع ایران در این ماجرا حرف و حدیث های فراوانی شده است.در این باره چند نکته گفتنی است.

اوضاع افغانستان مظلوم به شدت بحرانی و پیچیده است.مردم افغانستان نگران ازآینده نامعلوم خود هستند.
در روزهای اخیر پیرامون طالبان و موضع ایران در این ماجرا حرف و حدیث های فراوانی شده است.در این باره چند نکته گفتنی است:

➖اول- طالبان امروز همان طالبان دیروز است با یک تفاوت ؛
طالبان امروز شیوه و شگردهایش را عوض کرده است.
کسی در ایران در پی تطهیر طالبان نیست که اگر باشد ساده اندیش است.منتهی تحولات دو دهه اخیر باعث شده است این گروه با زیرکی و تجربه بدست آمده محتاط تر عمل کنندآنها می دانند ایران با آنها شوخی ندارد و اگر بخواهند دست ازپا خطا کنند سرنوشتی بدتر از داعش درانتظارشان خواهد بود.

➖دوم- عده ای می گویند؛ چرا ایران به مقابله باطالبان نمی رود و مردم افغانستان را بی پناه گذارده است! این افراد و جریانها به سه گروه تفسیم می شوند:

🔸۱- بیشتر کسانی که از سرِ حسّ انساندوستی نگران تکرار حوادثی مانند آنچه در عراق و سوریه افتاد هستند که نگرانی شان به جااست.باید این گروه را اقناع کرد.

🔸۲- گروهی ازکسانی که گوششان به بوق اپوزیسیون خارج نشین و سعودی نشتال و صدای آمریکا است و دایه های دلسوزتر ازمادر شده اند درمقابل بمباران ۶ساله یمن خفقان گرفته اند در برابر نسل کشی های مسلمان و مسیحی و ایزدی در عراق چشم بستند و برای هزاران کودک مظلوم فلسطینی و سوری به خواب مرگ رفتند و اکنون یکباره دلسوز مردم مظلوم افغانستان شده اند.باید به اینها گفت!
بسم الله! راه باز است! تشریف ببرید از پاکستان خودتان را به افغانستان برسانید و بجنگید! مدافعان حرم اگر اجازه حضور پیدا نمی کردند به هزار در می زدند تا به سوریه بروند شما هم چنین کنید….غیرتتان را که تاحالا خرج نکرده اید اینجا خرج کنید! جنگ پفکی و پشمکی در فجازی بس است! کمی هم عمل کنید!!

🔸۳- گروه سوم سیاسیون و اهالی رسانه – عمدتا اصلاح طلب- هستند که جنگ هشتگ و مقاله و تحلیل راه انداخته اند.
کسانی که اسلافشان در سال ۶۹ صدام را خالدبن ولید دانستند و گفتند توبه کرده و حالا که با آمریکا درحال جنگ است باید برویم به کمکش و درکنار صدام با آمریکا بجنگیم‌!
کار را به مجلس کشاندند و اگر تدبیر رهبری نبود در سال ۱۳۶۹ تنها دو سال بعد از پایان ۸سال جنگ؛ ما را به کام جنگ دیگری فرو می بردند.بعد که رهبر انقلاب جلوی تندروی آنها را گرفتند نظام را به سازشکاری و تفکرات لیبرالی و هضم در استکبار جهانی متهم کردند.
در دوره دولت اصلاحات در حالی که دولت سید محمد خاتمی درحال آماده شدن برای کمک به آمریکا در حمله هوایی به طالبان بود؛ سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی طی بیانیه ای خواستار کمک به طالبان در مقابل آمریکا شد!!

در زمان دفاع نظام از مردم عراق و سوریه که به درخواست دو دولت آنها انجام شد نظام و مدافعان حرم را مدافعان بشار لقب دادند! چرا که ایران در سالهای ۹۰تا ۹۷ جلوی توطئه بزرگ آمریکا ایستاده بود.آمریکا از۸۰کشور جهان تروریست آورده بود تا تکلیف را به زعم خودش یکسره کند و ازراه سوریه و عراق با جنگ و خشونت به ایران برسد.

این گروه که در سال ۶۹ برعلیه آمریکا مدافع صدام شدند و در دهه ۹۰ دریک چرخش ۱۸۰ درجه بخاطر تنش زدایی با آمریکا دفاع ایران را جنگ طلبی و خشونت طلبی خواندند و از شعار نه غزه نه لبنان حمایت و سکوت کردند حالا دوباره ایران را به جنگ می خوانند جنگ در برابر طالبان! درحالی که دولت اشرف غنی هیچ تقاضای کمکی از ایران نکرده است!!

واقعا خسته نشده اند از این همه مواضع سینوسی !!
ازاین همه تناقض رفتاری!!

✔️در بخش دوم در باره طالبان و موضع ایران خواهیم نوشت.