مهدی ملک محمدی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در مصاحبه با خبرگزاری آنا ضمن بیان برنامه های فرهنگی این واحد دانشگاهی در سال جدید، اولویت فرهنگی دانشگاه را مدیریت فرهنگ دانست و اظهار کرد: در حوزه فرهنگی معتقدیم بیش از تأکید بر مدیریت امور فرهنگی و برگزاری مستقیم برنامه ها، می بایست به مدیریت فرهنگ پرداخت.
وی افزود: قطبهای اثرگذار فرهنگی باید تقویت شوند تا آنها اهداف فرهنگی را در جامعه هدف دنبال کنند؛ وظیفه ما در این زمینه هدایت، حمایت و نظارت است و باید بکوشیم از ورود مستقیم در فعالیت ها بکاهیم و به جای آن قطب های اثرگذار را فعال تر کنیم.
معاون فرهنگی واحد دماوند در تبیین دیدگاه خود گفت: فضای مجازی، خانواده ها، دانشجویان فعال فرهنگی و اساتید بزرگوار از جمله قطب های اثرگذارند و تلاش شده است ارتباط وثیق تری در این زمینه ها ایجاد شود؛ شناسایی دانشجویان علاقمند و هدایت آنها از دغدغه های جدی در سال پیش رو است. فعال شدن کمیته تعامل خانواده و دانشگاه، تقویت تشکل های دانشجویی و تأسیس چند کانون و نشریه دانشجویی در موضوعات مختلف، استفاده از اعضای هیأت علمی به عنوان استادان مشاور فرهنگی بخشی از برنامه های ما در راستای سیاست های کلان فرهنگی دانشگاه است. بر این اساس، از دانشجویان علاقه مند فرهنگی جهت تأسیس کانون ها و و اخذ مجوز نشریات دعوت می کنیم و تلاش می کنیم با نگاه حداکثری از آنها حمایت کنیم.
ملک محمدی در مورد فعالیت مرکز مشاوره دانشگاه نیز گفت:مرکز مشاوره واحد در سال پیش رو، افزون بر خدمات گذشته قصد دارد دایره خدمات مشاوره ای را گسترش داده و در زمینه های مختلفی همچون حقوق، ساخت و ساز، کسب و کار و غیره با کسب مجوزهای لازم فعالیت کند. همچنین تعامل بیشتر با مراکز مرتبط شهرستانی در این زمینه در دستور کار قرار دارد.
وی در خصوص حمایت از دانشجویان مستعد و نیازمند اظهار داشت: در راستای حمایت از دانشجویان مستعد و نیازمند در تلاش هستیم با کمک افراد نیکوکار، فضایی را جهت کمک به تأمین هزینه های این عزیزان اختصاص دهیم، چرا که معتقدیم اگر انسان های مستعد حمایت شوند اثرگذاری ماندگاری برای جامعه خواهند داشت و وقف و دیگر اقدامات نیکوکارانه در این زمینه می تواند باقیات صالحات برای بانیانش باشد.
ملک محمدی در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به رویکرد حمایتی دانشگاه از تمامی دانشجویان در جهت اشتغال زایی این عزیزان در قالب کانون کارآفرینی و همکاری بخش های دیگر همچون مرکز رشد واحد اظهار کرد:از امور دیگری که در دستور کار قرار دارد و می تواند جنبه حمایتی از دانشجویان داشته و آینده شغلی آنان را تضمین کند، رایزنی هایی است که با پارک های فناوری و نیز شهرک های صنعتی انجام گرفته تا دانشجویان ما در کنار تحصیل، هم بتوانند کار کنند و هم پس از فراغت از تحصیل در اولویت جذب کارخانه ها و کارگاه ها قرار گیرند. در این زمینه حمایت های ادارات مختلف می تواند یاری گر ما باشند.
ملک محمدی در پایان به بیان عملکرد فرهنگی دانشگاه در دوران همه گیری کرونا اشاره کرده و بیان داشت:شرایط همه گیری کرونا اثرات منفی قابل توجهی در همه زمینه ها داشته است؛ فرهنگ نیز در این زمینه مستثنا نیست. در عین حال، حوزه فرهنگی واحد حتی نسبت به دوره پیش از کرونا رو به جلو فعالیت داشته و مراجعه به سایت معاونت و نگاهی اجمالی به بخش های مختلف آن گواهی بر این ادعا است. برنامه های اجرا شده در سال گذشته و جذب مخاطبان با توجه به شرایط موجود قابل قبول است، اما با ایده آل فاصله داریم و با شناسایی موانع و رفع آنها، امیدواریم با شتاب بیشتری در جهت اهداف فرهنگی قدم برداریم. البته مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری عدیده ای وجود داشته که بعضاً چالش هایی را ایجاد می کرده ولی حمایت رئیس و معاونان محترم واحد بخشی از آنها را مرتفع نموده یا در حال رفع است. استفاده از اتاق فکرهای دانشجویی و استادی از جمله اقداماتی است که در حال انجام بوده و به ما در این زمینه کمک می کند. به هر حال، تقویت کانون ها، تشکلها و نشریات دانشجویی می تواند در افزایش مخاطبان بیش از پیش مؤثر باشد که در دستور کار جدی قرار دارد. علاوه بر صدور مجوز برخی کانون ها، چند کانون دیگر و نیز تعدادی نشریه در شُرُف تأسیس هم به زودی شروع به کار خواهند کرد.