حدود ۱۰روز قبل جلسه تودیع و معارفه روسای سابق و حاضر اداره ثبت اسناد دماوند با حضور مسئولین اداره کل اسناد تهران برگزار شد.
در این مراسم کریمی جو، رئیس سابق اداره ثبت اسناد و املاک به نکاتی اشاره کرد که به نظر می رسد برای اولین بار بود که چنین هشدارهایی مطرح می شود، زیرا تاکنون هیچ مقامی اعم از شهرستانی یااز اداره ثبت به آن اشاره نکرده بودند.
با هم سخنان رئیس سابق اداره ثبت را مرور می کنیم:
برخی از ارباب رجوع ها نیاز به حضور در اداره ندارند. این اقدام موجب ازدحام در اداره ثبت می شود، در حالی که نیاز به حضور آنها در اداره نداریم، این مشکل باید رفع شود.
برخی افراد دلال و کارچاق کن در شهرستان شناسایی شدند و با آنها برخورد جدی صورت گرفت. این افراد دیگر هیچ جایی در اداره ندارند. در هر گوشه ای که آنها را ببینیم برخورد می کنیم.
متاسفانه برخی سردفتران سایر شهرستان ها در دلالی و وکالت و … دست دارند که باید با جدیت مانع از اقدامات آنها شد.
باید گفت آقای کریمی جو، این چند مورد بالا خلاصه ای از درددل های مردم مراجعه کننده به اداره ثبت اسناد و بعضی از ادارات دیگر است که سالهای سال است نقل محافل است.
علت اینکه این مشکلات تاکنون لاینحل مانده است:
اولا: عدم اظهار مردم مراجعه کننده است که وقتی به آنان گفته می شود این مورد مشکل را که با آن روبرو شده ای و خدای نکرده درخواست پول یا رشوه و … کرده اند را بنویس، آنان از ترس اینکه کارشان به مشکل بخورد از گفتن حضوری یا نوشتن آن خودداری می کنند و می گویند، اگر هم بگوییم کسی نیست رسیدگی کند.
ثانیا: چرا کارچاق کن ها به سرعت باد، سند می گیرند یا کارشان راه می افتد، ولی مردم عادی ماه ها سرگردان می مانند وکسی هم نیست آنان را راهنمایی کند.
ریشه یابی این مشکلات ما را به این نکات رهنمون می شود که صرف اظهار کردن کاری را حل نمی کند بلکه عمل واقدام سازنده وپویای
مردم واهالی مطبوعات و مطالبه آنان از مسئولان است،که کارها را به سامان در می آورد:
۱-عدم آشنایی مردم و مراجعین به قوانین ثبتی یا شهرداری یا دادگستری یا …. هر جای دیگر.
به همین دلیل آیت اله رئیسی در زمان حضورشان در دماوند اظهار داشتند در دادگستری باید واحدی باشد تا مردم را به حقوقشان آشنا کرده و راهنمایی کند که چکار کنند، به کجا مراجعه کنند و چه زمانی فرآیند رفع مشکل آنان طول می کشد.
در یادداشتی که در تاریخ ۱۴٠٠/۲/۱۴ نوشته شد، مطرح کردیم که «میز خدمت واقعی» که مسئول میز هم مطلع باشد و هم حرف و سخنش در اداره برای کارشناسان کارائی داشته باشد، می تواند خیلی از این مشکلات را برطرف نماید.
۲-.فرآیند شروع تا انتهای یک کار در اداره باید روشن باشد و زمان آن مشخص.
ممکن است مراجعه کننده از قانون مطلع باشد و مراحل کار را هم بداند ولی باز معطل بماند؛ چرا که زمان اجرای این کار مشخص نیست. لذا باید مراجعه کننده بداند چه زمان هایی مراجعه کند که هم مزاحمت برای کارشناسان نداشته باشد و هم وقت او بیهوده سپری نگردد. این نکته پاسخ این سخن رئیس سابق اداره ثبت است که مردم نیاز نیست به اداره مراجعه نمایند.بله اگر زمان بندی حل کارها را مسئولین ادارات برای کارشناسان، برای مسئول میز خدمت و برای مردم روشن کنند این معضل رفت و آمد بیهوده و بی ثمر به وجود نمی آید.
فرماندار محترم،مسئولان محترم ادارات ونهادها،مردم از مراجعه فراوان وعدم نتیجه گرفتن در کارها گله دارند وناراحتند.
اهالی مطبوعات هم، وظیفه دارند،بیایید همه باهم اداراتی که میز خدمت فعال،پاسخگو وکارا دارند ویااگر اداراتی در این امر مهم کوتاهی می کنند،را به مردم معرفی نماییم.
این مهم،باید به شکل مطالبه مردمی در آید ومردم را تشویق کنیم تا همه در کنار هم،ادارات ونهادها را به پاسخگویی از طریق میز خدمت و… نمایند.