خبرگزاری آنا – دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند سال ۱۳۸۱ فعالیت خود را بهطور رسمی با ۲۹۲ دانشجو در شهر دماوند آغاز کرد و اکنون به درجه واحد بزرگ رسیده و دارای بیش از ۱۲ هزار دانشجو در ۴۶ رشته تحصیلی شامل ۱۰ رشته کاردانی، ۲۷ رشته کارشناسی و ۹ رشته کارشناسی ارشد است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در رمینههای گوناگون علمی، پژوهشی و ورزشی موفقیتهایی کسب کرده که ازجمله آن میتوان موفقیت تیم روباتیک این دانشگاه در سالهای گذشته با نام روبات مینیاب و کسب رتبه ششمی بینالمللی و کسب مقام نخست مسابقات ایران اپن ۲۰۱۱ را نام برد.
همچنین تیم روبات DML دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در مسابقات بینالمللی روبوکاپ ایران اپن ۲۰۱۲ و مسابقات جهانی روبوکاپ سال ۲۰۱۲ در مکزیک به مقام قهرمانی لیگ روبات امدادگر واقعی در کلاس جابهجایی اجسام دست یافت.
از دیگر موفقیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند کسب مدال طلای مسابقات بینالمللی اختراعات چین و کرواسی در سال ۱۳۹۱ است. مسابقات و نمایشگاههای بینالمللی اختراعات چین و کرواسی از بالاترین جایگاه علمی و پژوهشی در زمینه اختراعات دنیا برخوردار است که بیش از ۲۵ کشور در آن شرکت داشتند و از میان ۲۱۱ طرح ارائه شده طرحهای واحد دماوند حائز مدال طلا شد.
فارغالتحصیلی محمدرضا تاجیک نخستین دانشآموخته رشته مهندسی مکانیک (جدید) در ایران در سال ۱۳۹۲ از این دانشگاه جزء موفقیتهای علمی دیگر آن محسوب میشود.
از راهاندازی سرای نوآوری نوسازی تجهیزات تا فعالسازی مرکز رشد
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند سالهای گذشته حدود ۷۲ مقاله ISI داشته و ۱۰۰ مقاله پژوهشی دیگر در ژورنالهای داخلی و خارجی به چاپ رسانده است.
خبرنگار خبرگزاری آنا در ادامه سلسله گفتوگوها با رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برای بررسی و ارزیابی فعالیتهای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۹۹ و برنامههای پیشرو در سال ۱۴۰۰ گفتوگویی را با محمود صفری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در این راستا ترتیب داده است که مشروح آن در پی میآید:
آنا: شاخصترین فعالیت و دستاورد سال ۱۳۹۹ دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند بهویژه در حوزه پژوهش و فناوری چیست؟
صفری: راهاندازی سرای نوآوری نوسازی تجهیزات و کسب رتبه مطلوب برای مرکز تحقیقات انرژی در ارزشیابی سازمان مرکزی از مهمترین اقدامات و دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در حوزه پژوهش و فناوری در سال ۹۹ بوده است.
فعالسازی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در کنار سرای نوآوری موجب شد تا با وجود محدودیتهای ناشی از وجود ویروس کرونا و حضور نداشتن استادان و دانشجویان و حضور نیمهوقت کارکنان شاهد جذب سه واحد فناور و ۶ هسته فناور باشیم که درآمد غیرشهریهای مناسبی را برای این دانشگاه به همراه خواهد داشت.
کرونا دنیا را به سمت تحول دیجیتال سوق داد
برگزاری تقریباً ۱۵ وبینار و کارگاه آموزشی حضوری و مجازی و ۲۵ نشست تخصصی در زمینههای مختلف با فناوران و صنعتگران، مراکز تحقیقاتی، پژوهشکدهها، ادارات شهرستان دماوند و استان تهران از دیگر اقدامات انجام شده دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در سال گذشته بود.
آنا: سال ۹۹ را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. واحد متبوع شما در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت؟
صفری: با توجه به عدم قطعیتی که کرونا در سال ۹۹ ایجاد کرد و دنیا را به سمت تحول دیجیتال سوق داد، کسب و کارها به سمت آنلاین شدن شتاب فزاینده گرفتند، از این رو در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند نیز هستههای فنّاور با زمینه فناوری اطلاعات فعال بودند و تولید اپلیکیشن در زمینه مدیریت شهری، سامانه فروش مجازی املاک و بازینویسی محصولات خوبی را ارائه کردند.
برگزاری مجازی جشنواره زنان کارآفرین از نمونههای بسیار موفق استفاده از تکنولوژی در دوران کرونا بود که با همکاری فرمانداری شهرستان دماوند برگزار شد. دستگاه مهپاش ضدعفونی یکی از محصولات ساخته شده توسط یک تیم فنّاور دانشجویی بود که اکنون کار روی این محصول بهمنظور ارتقای آن و ارائه سایر خدمات مانند دستگاه ثبت ساعت و مواردی از این دست ادامه دارد تا پس از پایان دوره کرونا مورد استفاده بوده و تقاضای خرید برای آن وجود داشته باشد.
راهاندازی کارگاه تولید ماسک سهلایه با مشارکت بخش خصوصی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند نیز از دیگر موارد انجام شده در این دانشگاه در مبارزه با کووید – ۱۹ بوده است.
آنا: با ورود به سال ۱۴۰۰ و تأکید مسئولان بر انتخاب دانشگاه آزاد بهعنوان انتخاب اول داوطلبان در سال ۱۴۰۴ چگونه و با چه سیاستها و برنامههایی باید به این هدف نزدیک شویم؟
صفری: در این راستا باید به کیفیت محتوای آموزشی فعلی توجه جدی داشته باشیم و رشتههای دانشگاهی، سرفصلهای درسی و ایجاد رشتههای جدید کاربردی و ترکیبی مورد بازنگری جدی قرار بگیرند.
توجه به حوزه فناوری، نوآوری و کارآفرینی میتواند آینده دانشجویان را تضمین کند و در این زمینه باید دورههای مهارتی با کمک اعضای هیئت علمی و صنعتگران ماهر راهاندازی شوند.
از سوی دیگر برنامهریزی بهمنظور اختصاص بخشی از ظرفیت واحدها به آموزشهای غیرحضوری با برنامهریزی و کار کارشناسی شده را نیز نباید از نظر دور نگه داشت.
راهاندازی شتابدهنده، جذب هستهها و شرکتهای فنّاور دانشگاهی
از دیگر موارد مهم برای پیشرفت دانشگاه آزاد اسلامی توجه به ارتقای سیستمهای آموزشیار برای تسهیل در انجام امور آموزشی به صورت سهل و سریع توسط کارکنان و امکان نظارت مدیران بر عملکرد کارکنان و سرعت آنها در پاسخدهی به دانشجویان است و دراینصورت امکان دریافت انواع درخواستهای دانشجویی بهصورت غیرحضوری وجود خواهد داشت و موجب صرفهجویی قابل توجه در هزینههای مادی و زمان داوطلبان در مراجعه به دانشگاه و انجام امور اداری میشود.
آنا: در حوزه آموزشی چه برنامهای برای ایجاد و افزایش رشته واحد دماوند در سال ۱۴۰۰ دارید و آیا رشته های جدیدی در راه هستند؟
صفری: در زیرمجموعه سرای نوآوری رشته مهارتی مدیریت انرژی و هوشمندسازی سیستمها، فرآیندها و برنامه درسی تئوری و علمی آن توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی دماوند و استادان ماهر طراحی و اکنون در شورای گسترش، آمایش، برنامهریزی و کارآفرینی این دانشگاه در دست بررسی است و بهزودی مجوز مدرسه مهارتآموزی نیز اخذ میشود.
آنا: سال ۱۴۰۰ را با چه اولویت و برنامه اصلی آغاز خواهید کرد؟
صفری: یکی از اولویتهای دانشگاه آزاد اسلامی دماوند توجه بیش از پیش به حوزه فناوری، نوآوری و کارآفرینی در زیر مجموعه سرای نوآوری، مرکز رشد و مراکز تحقیقاتی است.
راهاندازی شتابدهنده، جذب هستهها و شرکتهای فنّاور دانشگاهی، استفاده از ظرفیتها و امکانات موجود بهمنظور جذب کارآفرینان دانشگاهی، صنعتی و امکان ایجاد فضایی برای ارتباط بیشتر استادان و دانشجویان با فضای کسب و کار موجود بهمنظور آشنایی، توسعه و تحقیق تولیدات واحدهای فعال در مرکز نوآوری دانشگاه است.