داستان کمربندی جنوبی دماوند، منطقه گیلاوند ( بخش چهاردهم) /گزارش تحلیلی کمر بند جنوبی (۵)
داستان کمربندی جنوبی دماوند، منطقه گیلاوند ( بخش چهاردهم) /گزارش تحلیلی کمر بند جنوبی (۵)
طی سلسله مطالبی موضوع "کمربندی جنوبی دماوند ـ منطقه گیلاوند" را مورد بررسی قرار خواهیم داد . در ابتدا اسناد مرتبط با این موضوع را بررسی نموده و سپس به تحلیل آن ها خواهیم پرداخت.

🔅۱۴۰۰/۱۱/۱۶ – بررسی راه‌حل‌های پیشنهادی احداث کمربندی جنوبی شهر دماوند

💠خیرالله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی،نماینده مردم دماوند و فیروزکوه ، سرپرست فرمانداری و جمعی از مسئولان ادارات از ورودی منطقه گیلاوند و محل پیشنهادی احداث کمربندی این منطقه بازدید کردند.

✅در این بازدید طرح‌های مختلف توسط مشاور برای اجرای جاده کمربندی جنوبی و شمالی شهر دماوند مورد بررسی قرار گرفت
خیرالله خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی در این راستا اظهار کرد: امروز بازدیدی از کنارگذر جنوبی و‌ شمالی شهر دماوند انجام شد و طرح‌های مختلفی برای عبور از این منطقه جمعیتی دماوند مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: منطقه گیلاوند همواره به عنوان یک گلوگاه پیک ترافیکی برای محور‌های شمالی کشور عمل می‌کند.

✅معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با بررسی‌های بیشتر فنی، دستور داده شد که یکی از گزینه‌های کنارگذر جنوبی یا شرقی برای اجرا آماده شود و امیدواریم با پیگیری‌هایی که در حال انجام است، بحث ماده ۲۳ قانون در سازمان برنامه و بودجه برای تأمین اعتبارات پروژه اخذ و اجرای این پروژه ردیف‌دار شود.

✅خادمی ادامه داد: همچنین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای بحث مشارکت یا سرمایه‌گذاری در اجرای پروژه کمربندی منطقه گیلاوند مورد پیگیری قرار دارد.
وی بیان کرد: برآورد هزینه اجرای کنارگذر جنوبی شهر دماوند، بالغ‌بر سه هزار میلیارد تومان است و این عدد قابل توجهی بوده که حداقل ۵۰ درصد آن برای تملک مسیر هزینه می‌شود.

✅معاون وزیر راه و‌ شهرسازی ادامه داد: عنوان پروژه احداث کنارگذر است، اما به لحاظ مالی پروژه بسیار بزرگ و موثری محسوب می‌شود؛ کنارگذر جنوبی علاوه بر اینکه برای شهر دماوند مهم است در مسیر بزرگراه منتهی به استان‌های شمالی کشور قرار دارد و‌ به شمال شق کشور سرویس می‌دهد، بنابراین احداث کنارگذر جنوبی و رفع گلوگاه ترافیکی باید به عنوان یک اولویت مورد اجرا قرار گیرد.

✅خادمی خاطرنشان کرد: در روز حدود ۴۰ هزار وسیله نقلیه در محورها تردد می‌کنند و اگر پروژه اجرا شود یک آزادراه اقتصادی خواهد بود، اما به شرطی که بنیاد یا قرارگاه کمک کنند و تردد خودروهای سنگین در مسیر فعلی ممنوع شود.

✅وی با بیان اینکه برای جذب سرمایه‌گذاری کاملا امادگی داریم اضافه کرد: کمبود منابع مالی در بودجه بسیار جدی است و راه و شهرسازی به دنبال راهکارهایی برای تامین مالی از روش‌های دیگر است؛ یکی از این راهکارها استفاده از ظرفیتهای زمین و مسکن است و باید استفاده از ظرفیت راه ها و زمین نیز به آن اضافه شود‌.

💠پیگیری ۲ راه‌حل برای احداث جاده کمربندی منطقه گیلاوند
✅سیداحمد رسولی‌نژاد، نماینده مردم دماوند و فیروزکوه نیز اظهار داشت: پیرو جلسات با وزیر راه و شهرسازی موافقت با واگذاری پروژه احداث کمربندی منطقه گیلاوند به بخش خصوصی، امروز معاون وزیر راه و شهرسازی و نماینده بنیاد مستضعفان از محل پیشنهادی اجرای پروژه بازدید کردند.

✅وی افزود: در این بازدید، دو‌ راه حل برای تأمین اعتبار و اجرای پروژه کمربندی مورد بررسی قرار گرفت و در این بازدید مقرر شد تا با توجه به موافقت اولیه انجام شده، بنیاد مستضعفان در احداث پروژه کمربندی سرمایه‌گذاری کامل یا مشارکت کند.

✅نماینده مردم شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه در مجلس ادامه داد: راه‌حل دوم که موازی با راه‌حل نخست پیگیری خواهد شد، اعمال ماده ۲۳ است که وزارت راه و شهرسازی به مجلس موافقت کرده که در بودجه ملی ردیف اعتباری در نظر گرفته شود.

💠جاده کمربندی جنوبی از مطالبات دیرینه مردم شهرستان دماوند است
رضاطاهرخانی،سرپرست فرمانداری شهرستان دماوند هم تصریح کرد: این شهرستان در مجاورت مسیر مواصلاتی تهران فیروزکوه و هراز است که محور تردد میلیون‌ها خودروی سبک و سنگین در طول سال است.

✅وی بیان کرد: با توجه به اینکه شهرستان دماوند در محور ترانزیتی فیروزکوه به عنوان یکی از شریان‌های مهم تردد بین چهار استان تهران، مازندران، سمنان و گلستان قرار گرفته است، پیگیر پروژه کمربندی جنوبی یا شمالی در شهرستان هستیم.

✅فرماندار شهرستان دماوند گفت: کمربندی مذکور از مطالبات دیرینه مردم شهرستان دماوند است، چراکه در برخی مواقع شاهد حوادث دلخراشی در شهر دماوند بوده‌ایم، بنابراین با حضور مسئولان استانی پیگیر احداث کمربندی برای رفع این مشکلات و تحقق مطالبه مردم شهر دماوند هستیم.

🔅۱۴۰۰/۱۱/۲۴- گلایه فرماندار دماوند از عملکرد نهادهای مربوطه جهت احداث رمپ فرار و آرام سازی در ورودی شهر دماوند

✅رضا طاهرخانی در نشست شورای هماهنگی ترافیک شهرستان دماوند با محوریت بررسی موارد ترافیکی شهرستان دماوند و پیگیری احداث کمربندی گیلاوند، که با حضور سید احمد رسولی نژاد نماینده مردم دماوند و فیروزکوه وسایر مسئولین شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری دماوند برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن به عید نوروز باید نسبت به آرام سازی ترافیک در مدخل های ورودی و خروجی حوزه استحفاظی شهرستان اقدام شود.

✅وی افزود: با توجه به مصوبات گذشته در شورای ترافیک بحث احداث رمپ فرار در ورودی شهر دماوند در محدوده پلیس راه از موضوعاتی است که از مدت‌ها پیش مطرح شده بود، ما در این خصوص از عملکرد ضعیف نهادهای مربوطه گلایه‌مندیم؛ چرا که بارها شاهد تصادفات خطرناک در محدوده مذکور بودیم و باید ساماندهی امر به سرعت در دستور کار قرار گیرد و بنابر طرح نظرات کارشناسی در این نشست، شهرداری دماوند با همکاری راهداری جهت احداث رمپ فرار در ورودی شهر در اسرع وقت و تا قبل از پایان سال جاری اقدام کند.

✅سرپرست فرمانداری شهرستان دماوند عنوان کرد: در خصوص نصب سرعت‌کاه و علائم راهنمایی و رانندگی در ورودی شهرها و روبروی پلیس راه، با انجام جانمایی توسط پلیس راهور، شهرداری های پنج شهر شهرستان دماوند نسبت به آغاز عملیات اجرایی آن اقدام خواهد نمود.

🔅۱۴۰۰/۱۱/۲۵- رئیس پلیس راهور شهرستان دماوند با بیان اینکه رفع مشکل تصادفات زنجیره‌ای در منطقه گیلاوند باید به صورت جهادی پیگیری شود، گفت: ایجاد رمپ‌های فرار خودروهای سنگین در ورودی رودهن و گیلاوند سریعا اجرایی گردد.

✅سرگرد اسماعیل براری در نشست شورای ترافیک شهرستان دماوند اظهار داشت: دماوند حدود ۱۳۵ هزار نفر جمعیت دارد که با وجود بیش از ۷۰ هزار ویلا در ایام پایانی هفته این جمعیت به حدود ۴۰۰ هزار نفر می‌رسد این در حالی است که زیرساخت‌های ترافیکی دماوند برای جمعیت ۱۳۵ هزار نفر نیز کافی نیست.

✅وی افزود: دماوند نیز در نزدیکی پایتخت قرار دارد که بسیاری از هموطنان در مسافرت یک روزه به دماوند سفر می‌کنند که با توجه به عدم زیرساخت مناسب ترافیکی در دماوند این موضوعات باعث افزایش بار ترافیکی می‌شود.

✅رئیس پلیس‌راهور شهرستان دماوند بیان کرد: رفع مشکل تصادفات زنجیره‌ای باید به صورت جهادی پیگیری شود زیرا برخی از این تصادفات ممکن است به فاجعه جبران ناپذیر تبدیل شود، چرا که در صورتی که این تریلی‌ها حامل بار سوخت یا مواد قابل اشتعال باشند، بسیار حادثه آفرین‌تر می‌شود.

✅براری گفت: دو راه اصلی ترانزیتی کشور مانند فیروزکوه و هراز بدون وجود کمربندی از داخل در این شهرها عبور می‌کند و این موضوع باعث ایجاد مشکلات متعدد برای شهروندان دماوندی می‌شود.

✅وی با اشاره به مواردی از تصادفات فاجعه بار در رودهن و گیلاوند در سال اخیر و امسال، گفت: ضرورت دارد که این مشکلات به صورت جهادی حل شوند تا شاهد بروز اتفاقات مشابه نباشیم.
رئیس پلیس راهور دماوند بیان کرد: یقینا ترافیک امسال از حالت مشکل و معضل به حالت بحران خواهد رسید و از ۱۲ سال پیش تاکنون اتفاق مثبتی در بلوار اصلی گیلاوند و رودهن روی نداده است.

✅براری تصریح کرد: اگر درخصوص کمربندی جنوبی دماوند بسیار جدی و جهادی کار شود حداقل دو یا سه سال زمان نیاز به احداث آن می‌باشد، لذا نیاز است که یک راهکارهای کوتاه مدت از جمله ایجاد دوربرگردان مناسب و تمهیدات لازم ترافیکی اندیشیده شود.

✅وی اضافه کرد: ایجاد رمپ‌های فرار مناسب برای خودروهای سنگین در ورودی شهرهای رودهن و گیلاوند با توجه به مصوبات شورای ترافیک از ضروریات است که باید سریعا اجرایی گردد.

🔅۱۴۰۰/۱۲/۳-سرپرست فرمانداری در گفتگوی رادیویی: امیدواریم بتوانیم تا سال ۱۴۰۱ شاهد آغاز اجرای پروژه کمربندی دماوند باشیم

✅طاهرخانی: ساخت کمربندی جنوبی دماوند را یکی از مطالبات جدی مردم این منطقه عنوان کرد و گفت: یکی از مطالبات به حق و دیرینه مردم شهرستان دماوند، بحث کمربندی جنوبی است که متاسفانه در این مدت علی‌رغم پیگیری‌های صورت گرفته، طرحی در این خصوص ارائه نشده استـ

✅ ما با همکارانمان در وزارت راه و شهرسازی نشستی داشتیم و آن‌ها را به بازدید میدانی از شهرستان دعوت کردیم. در خصوص احداث کمربندی جنوبی با کمک دستگاه‌های متولی و نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی توانستیم تا ردیف ملی در اجرای پروژه کمربندی را اخذ کنیم.

✅ همچنین در این زمینه با بنیاد مستضعفان جلسه ای داشتیم و مهندس فتاح اعلام کردند تا به صورت مشارکتی و سرمایه گذاری، همکاری داشته باشیم. علاوه بر آن در این خصوص جلسه ای در شهر با بنیاد مستضعفان و وزارت راه و شهرسازی داشتیم که خروجی خوبی داشته است و امیدواریم بتوانیم تا سال ۱۴۰۱ شاهد آغاز اجرای این پروژه باشیم.

🔅۱۴۰۰/۱۲/۲۲نشست مشترک رضا طاهرخانی سرپرست فرمانداری شهرستان دماوند،سید احمد رسولی نژاد نماینده مردم شریف شهرستان های دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی، شهردار و رئیس شورای شهر دماوندبا مسئولین قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص)، معاونین وزارت راه و شهرسازی با حضور فخاری رئیس سازمان ملی مسکن کشور برگزار شد.