یکی از برنامه های آیت اله رئیسی رئیس جمهور، احداث یک میلیون واحد مسکن در کشور بوده و در حال حاضر وزارت مسکن برای اجرای این برنامه اساسی در حال آماده شدن است.
🔹هنوز مشخص نشده است سهم هر استان از این خانه سازی چقدر است ولی مشخص است با توجه به جمعیت ۱۴تا ۱۵ میلیونی، استان تهران، باید سهم بیشتری را به خود اختصاص دهد.
🔸الف- سهم شهرستان دماوند از این نهضت خانه سازی هر چه باشد ضرورت دارد به این نکته توجه اساسی به عمل آید:
شهرهای دماوند و رودهن ظرفیت ایجاد شهرک جدید در حاشیه شهر را ندارد و می توان به جای ان ، اقدامات ناتمام گذشته همانند شهرک جیلارد نو را باطرف کردن اشکالات و موانع فعال نمود . مسئولان شهرستان باید به این مسئله توجه نمایند که هم اکنون شهرهای شهرستان با مشکلات متعددی از جمله تامین بودجه برای اداره شهر ، تامین اب شرب و… روبرو هستند لذا وسعت بخشیدن به شهرها بر مشکلات خواهد افزود .
نباید فراموش کرد که در شهرستان و در حوزه زمین و مسکن اقدامات بدون انجام کار کارشناسی دقیق و اینده نگری که موجب بروز مشکلات فراوان شده است سابقه دار است ، از جمله مسکن مهر و یا واگذاری زمین به چند تعاونی صنفی – اداری خارج از تهران که نمی بایست این اتفاق می افتاد و حالا نباید به شکلی دیگر تکرار شود .
🔸ب-احداث منازل جدید و دادن زمین نیازمند رعایت نکات زیر است:
۱-به کسانی که در تهران یا جاهای دیگر حضور دارند و به اصطلاح سرریز تهران می باشند به این دو شهر و یا حتی شهرهای دیگر قول زمین و احداث ساختمان داده نشود.
۲-به اهالی این دو شهر که بومی هستند ویا اثبات گردد سالیان سال هستبه دماوند مهاجرت کرده اند و از نعمت داشتن خانه محرومند، در مکان خاصی از این دو شهر زمین اختصاص داده شود تا بتوانند به صورت چند طبقه احداث نمایند.
۳- درخواست کنندگانی که از اهالی روستاها هستند، در همان روستا یا شهر نزدیک به آن روستا زمین داده شود تا مهاجرت به شهرها صورت نگیرد و خوشبختانه بنیاد مسکن مسئول این امر است که امیدواریم تحقق پیدا کند.
۴-از ظرفیت بافت فرسوده استفاده شود تادر مناطقی که محل هایی با بافت فرسوده دارند، و نیاز به تخریب و بازسازی دارد به ویژه روستاها از این امکان خانه سازی بهره مند شوند.
🔸ج-دادن زمین به ادارات وارگان های خاص و ذی نفوذ
یکی از مشکلات در منطقه دادن زمین به افراد، تحویل زمین به ادارات و نهادهای خاص بوده است. چون مسئولان آنها بنابر دلائلی اعمال نفوذ می کنند و برای کارکنان خود زمین دریافت می نمایند. مروری بر این ویژه خواری ها نشان می دهد که بعضی از ادارات و ارگان ها برای کارکنان خود از چند جا زمین گرفته اند و بعضی از ادارات که نفوذ اداری ندارند سرشان بی کلاه مانده است. از اینرو هم لازم است از این اعمال نفودها تحقیق وتفحص صورت گیرد وهم از این به بعد جلوی این دست اندازی ها به زمین های ملی ومنابع طبیعی گرفته شود.
🔹د-معضل دیگر گرفتن زمین های بکر ومناسب کشاورزی برای تعاونی ارگان ها ونهادها است،که البته بعضا ارتباطی با خود نهاد ها هم ندارد و به اسم تعاونی بازنشستگان مثلا صداو سیما در مشاء وفلان ارگان در سید آباد یا در…که منطقه را از حوزه کشاورزی خارج نموده است.
در دوره جدید فرمانداری،باید کمیته ای ویژه این
موضوع تشکیل دهد تا نسبت به وضعیت موجود این گونه دست اندازی ها رسیدگی کند واز واگذاری زمین به تعاونی های جدید به هر نام واسم یه جلوگیری نماید.